ΠΑΤΡΑ / Βασίλης Μπεκίρης: Κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο με τίτλο: «Η ζωή μου στην Κ. Αχαΐα και η αρχή της πολιτικής μου πορείας»

Από τον εκδοτικό οίκο «Διαπολιτισμός» μόλις κυκλοφόρησε το νέο 14ο βιβλίο του Βασίλη Μπεκίρη με τίτλο: «Η ζωή μου στην Κάτω Αχαϊα και η αρχή της πολιτικής μου πορείας».  

Συγκεκριμένα στο νέο του βιβλίο, ο συγγραφέας αναφέρεται στα πρώτα 40 χρόνια της ζωής του και ειδικότερα περιγράφει όλα τα γεγονότα που μεσολάβησαν από την ημέρα της γεννήσεώς του (1934) μέχρι την ημέρα που εξελέγη Βουλευτής Αχαΐας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974.
Ειδικότερα στο βιβλίο του ο Βασίλης Μπεκίρης αναφέρει τα νεανικά του χρόνια, τους γονείς του, τους συγγενείς του, την κήρυξη του πολέμου με την Ιταλία, την κατοχή, την πείνα και τις πρώτες εμπειρίες του από το σχολείο της Κατοχής, όπου τα μαθήματα γίνονταν στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Στη συνέχεια ο συγγραφέας αναφέρεται στα μαθητικά του χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο και τις περιπέτειές του για να σπουδάσει. Εκείνη την περίοδο πήρε την μεγάλη απόφαση να γίνει πολιτικός, απόφαση την οποία δεν είπε σε κανέναν μέχρι την ημέρα που αποφάσισε να πολιτευθεί το 1974. Βέβαια μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο έδωσε εξετάσεις στη δυσκολότερη σχολή της εποχής που ήταν η Στρατιωτική Ιατρική και κόπηκε στο τελευταίο μάθημα. Μετά λόγω των οικονομικών δυσκολιών έδωσε εξετάσεις στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών όπου δεν ήταν υποχρεωτική η φοίτηση. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Πάντειο ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική και συνδέθηκε στενά με τον αείμνηστο Πρόεδρο Παναγιώτη Κανελλόπουλο. Στην πορεία μετά τη λήψη του πτυχίου από την Πάντειο υπηρέτησε ως έφεδρος Ανθυποσμηναγός στον Άραξο και εν συνεχεία εργάσθηκε με υψηλό μισθό ως Πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής στη Χαρτοποιία Λαδόπουλου ως βοηθός Προσωπάρχου μέχρι την επιλογή ως Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Π. Κανελλόπουλου. Βέβαια στο πολιτικό Γραφείο υπηρέτησε μέχρι την 21η Απριλίου 1967 που έγινε η δικτατορία των Αξιωματικών οι οποίοι κατήργησαν τη Δημοκρατία και την κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Π. Κανελλόπουλο. Ακολούθησε το χουντικό καθεστώς και εκείνη την περίοδο μετά από σκληρό διάβασμα πήρε το πτυχίο της Νομικής Σχολής και μάλιστα με βαθμό «Λίαν Καλώς». Μετά τη λήψη του πτυχίου αρχίζει μια καινούργια ζωή ως ασκούμενος Δικηγόρος και αργότερα ως Δικηγόρος Πατρών. Τότε είχε πάρα πολλή δουλειά και οικονομικά αρκετά χρήματα, τα οποία τον ώθησαν να έλθει σε γάμο με την Δήμητρα Αποστολοπούλου και να αποκτήσω τα δύο πρώτα παιδιά του, τον Μιχάλη και τον Κωνσταντίνο.

Παράλληλα όμως με την Δικηγορία ασκούσε και σκληρή Αντίσταση δίπλα πάντοτε στον «Πνευματικό πατέρα» Παναγιώτη Κανελλόπουλο ο οποίος ηγείτο του αντιστασιακού αγώνα εναντίον της Χούντας των Στρατιωτικών.

Η πορεία αυτή συνεχίσθηκε μέχρι την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου του 1974. Τότε αποκάλυψε το μεγάλο  μυστικό της ζωής του να γίνει πολιτικός και τότε πολιτεύτηκε με τη Νέα Δημοκρατία και εξελέγην 2ος Βουλευτής Αχαΐας. Έτσι έζησε πολύ περιληπτικά τα πρώτα 40 χρόνια της ζωής του στην Κάτω Αχαΐα ως κάτοικος της αγαπημένης γενέτειρας και μετά βέβαια αρχίζει τη νέα του πολιτική πορεία, ως πολιτικού, Βουλευτή και Υφυπουργού Παιδείας.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου