ΠΑΤΡΑ / Αγγελική Τσιόλα: Όλοι κάνουμε λάθη στις ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες

Σε ομιλία, που αναμενόταν με  μεγάλο ενδιαφέρον , προχώρησε σήμερα η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Πάτρας Αγγελική Τσιόλα.

Η κ. Τσιόλα μίλησε στο πλαίσιο του 22ου συνεδρίου της Ενωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, που πραγματοποιείται από χθες στην Πάτρα και ανέπτυξε το θέμα « οι κίνδυνοι διενέργειας εσφαλμένης ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης»

Η ιατροδικαστής που είχε πραγματοποιήσει τη νεκροψία νεκροτομή στην 6 μηνών Ίριδα το δεύτερο κατά σειρά παιδί της οικογένειας Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη που έχασε την ζωή του, τόνισε ότι ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος του ιατροδικαστικού λάθους, εφόσον οι αρχικές πληροφορίες που θα δοθούν είναι εσφαλμένες.





Σύμφωνα με το tempo24.news η  κ. Τσιόλα αναφέρθηκε σε 4 σημαντικά περιστατικά όπου είχε γίνει λάθος πραγματογνωμοσύνη από ανακριβείς πληροφορίες που είχαν δοθεί είτε από γιατρούς, είτε από τις αστυνομικές αρχές.

“Όλοι κάνουμε λάθη” σημείωσε χαρακτηριστικά η Αγγελική Τσιόλα υποστηρίζοντας πως η αυτοψία του χώρου όπου έχει βρεθεί ένα πτώμα είναι το 90% των στοιχείων που χρειάζεται ένας ιατροδικαστής για να συντάξει την πραγματογνωμοσύνη του.

Στην περίπτωση της 6 μηνών Ίριδας η Αγγελική Τσιόλα δεν είχε τη δυνατότητα της αυτοψίας του χώρου, καθώς το βρέφος είχε μεταφερθεί ήδη νεκρό από το σπίτι της οδού Μπιζανίου, στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου και τυπικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου