17/10/2022, 10:22 π.μ. Ημερίδα «Η Αιγιάλεια ως τουριστικός προορισμός» - Τετάρτη 19 Οκτωβρίου


Η Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας αντιλαμβανομένη την κατάσταση του κλάδου Τουρισμού  στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, αλλά και τα πλεονεκτήματα αυτής παίρνει την πρωτοβουλία να οργανώσει την  ημερίδα με τίτλο «Η Αιγιάλεια ως τουριστικός προορισμός», με την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Την ημερίδα στηρίζουν ο Δήμος Αιγιάλειας και ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας).



Η ημερίδα θα έχει τη μορφή ενός δημόσιου διαλόγου για το τοπικό τουριστικό προϊόν της Αιγιάλειας, με συμμετέχοντες εκπροσώπους της  Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, του Δήμου Αιγιαλείας και του Υπουργείου Τουρισμού και θα διεξαχθεί υβριδικά, δηλαδή με φυσική παρουσία και online που θα μεταδίδεται από τα κανάλια του δήμου, ξενοδόχων και φορέων Αιγιάλειας.

Η θεματολογία θα περιστρέφεται γύρω από τα πλεονεκτήματα της περιοχής ανά εποχή, με σκοπό την έγκαιρη και αποδοτική προώθηση και προβολή αυτών, με ζητούμενο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο στόχος είναι να καταρτισθεί ένα 5ετες πλάνο ανάπτυξης του τουριστικού τοπικού προϊόντος όπου θα υπάρχουν οι εξής όροι:

- Ο εντοπισμός και καταγραφή των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της περιοχής ως προς τον τουρισμό.
- Η επίλυση βασικών προβλημάτων - όπως της ύδρευσης αποχέτευσης, καθαριότητας, οδικών δικτύων - από την τοπική αυτοδιοίκηση.
- Η βελτίωση στα δίκτυα μεταφορών και δεδομένων από και προς την περιοχή. Η σηματοδότηση με ψηφιακό τρόπο αξιοθέατων, η πύκνωση δρομολογίων τρένου από Αθήνα, η βελτίωση δικτύων κινητής τηλεφωνίας και δεδομένων.

- Η σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με εξέχοντα προϊόντα της Αιγιάλειας, όπως ο οίνος και τα αγροτικά προϊόντα.

- Οι ιδιωτικές επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές.

Ημερομηνία διεγαξωγής: Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022
Τόπος διεξαγωγής: Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο - Αίγιο

Ώρα έναρξης: 17.00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου