Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο στο εσωτερικό της Χώρας

 Συνελήφθησαν εννέα μέλη της οργάνωσης και έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τριάντα συνεργοί τους

Οι κατηγορούμενοι συνεργάζονταν με δουλεμπόρους στην Τουρκία για την διακίνηση των μεταναστών

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνά το 1.300.000 ευρώ


Εξαρθρώθηκε, μετά από διεξοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε μετανάστες από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, στο εσωτερικό της Χώρας.

Ειδικότερα, χθες 17-10-2022 το πρωί, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών οργάνωσαν και υλοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής εννέα άτομα (τρεις αλλοδαπούς και έξι ημεδαπούς άνδρες).

Παράλληλα, οι  αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ταυτοποίησαν ακόμη τριάντα άτομα, συνεργών και μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται στη διακίνηση των μεταναστών.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της ψευδής κατάθεσης, της ψευδής καταγγελίας, της υπεξαίρεσης, της παράβασης του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και της παράβασης της νομοθεσίας για την Πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.  

Από το προανακριτικό έργο των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει συνολικά 51 μεταφορές αλλοδαπών, διακινώντας τουλάχιστον 228 μετανάστες, που κατέβαλαν στους διακινητές έως και 5.500 ευρώ ανά άτομο.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι συλληφθέντες, από αρχές του έτους 2020 είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και σε συνεργασία με δουλεμπόρους στην Τουρκία, διακινούσαν υπηκόους τρίτων χωρών, από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, διευκολύνοντας την είσοδο τους στη Χώρα μας και τη μετακίνηση – μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τις μεταφορές των παράτυπων μεταναστών τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποίησαν (51) οχήματα, εκ των οποίων τα (47) εκμισθώθηκαν και υπεξαιρέθηκαν από τις περιοχές της Αχαΐας, της Αττικής, καθώς και από νησιά των Κυκλάδων και των Επτανήσων.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μετέφεραν τους αλλοδαπούς από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, αρχικά στη Θεσσαλονίκη, όπου κατακρατούσαν παράνομα σε διαμερίσματα όσους αλλοδαπούς δεν είχαν καταβάλει τα χρήματα για την διακίνηση τους. Στη συνέχεια, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφού τους αποσπούσαν τα χρηματικά ποσά τους άφηναν ελεύθερους ή διευκόλυναν ακόμη και την μετακίνησή τους σε Ευρωπαϊκές Χώρες.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι από την παράνομες πράξεις τους ανέρχεται στο 1.200.000 ευρώ περίπου, ενώ η αξία των υπεξαιρεθέντων οχημάτων, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στις οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,  βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

·       (4) αυτοκίνητα και (3) μοτοσικλέτες

·       (1) αεροβόλο πιστόλι

·       (1) γεμιστήρας με ένα φυσίγγιο

·       (1,6) γραμμάρια κοκαΐνης

·       Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

·       (9) κινητά τηλέφωνα και

·       (5.169) ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου