Πατραϊκό Ημερολόγιο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου:

-07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Ιεράς Μητρόπολης και οι Μουσικές του Δήμου θα περιέλθουν στους δρόμους της πόλης.

-08.00: Έπαρση της σημαίας.

11.00: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας

-11.30: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Ελευθερίας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης / Ολγας ) όπου θα υπάρχει τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων των Πατρών.Πανηγυρικός της ημέρας.Κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

-12.00: Παρέλαση στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

-17.32: Υποστολή σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου.

 

-21:15 Επίκεντρο+. : Η θεατρική παράσταση «100 χρόνια τρέλας» σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα, βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Ε. Πολίτη,

παρατείνεται για τις 6 τελευταίες παραστάσεις στις 28, 29, 30 Οκτωβρίου και τις 4, 5, 6 Νοεμβρίου, ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή.

Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή-Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 20:00.

 

-11.00  έως  13.00 Ο χώρος του «Ιστορικού Καταφυγίου» θα είναι  ανοικτός όπως και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου από τις (10.00  έως τη 13.00)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-12.30  Κλειστο Γήπεδο μπάσκετ Παναχαϊκής :Συνέντευξη του επικεφαλής της ΠΑΕ Πέτρου Σταθάκη.

-17.00 γήπεδο  Περιβόλας :Απόλλων Πάτρας -Περιστέρι, για την 4η αγωνιστική της Basket League.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-04:00 ξημερώματα, αλλάζει η ώρα και γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, στις 03:00-10.00 – 14.00, Εγκαταστάσεις Κ. Πετρόπουλος- Κουκούλι :  Ο Αθλητικός Σύλλογος Λέων υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Sumo διοργανώνουν το 1ουΔιασυλλογικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Sumo. Θα λάβουν μέρος πάνω από 50 αθλητές, διαφόρων ηλικιών, από όλη την Ελλάδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Αρχίζει το μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Θεατρική πράξη: Τέχνη και Δημιουργικότητα» που θα πραγματοποιηθεί από το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Πατρών με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου και της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, Οι δράσεις θα φιλοξενηθούν σε χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών και των Παλαιών Σφαγείων μέχρι και τον Ιούνιο του 2023 τις ημέρες Δευτέρα και Πέμπτη και ώρες 16.00-20.00. Μονάδες ECVET: 14. Διάρκεια: 350 ώρες.

 

-19.00ΤοMOSAIC / Πολιτισμός και Δημιουργικότητα διοργανώνει εκδήλωση –συζήτηση, με θέμα την επιχειρηματικότητα στον κλάδο του πολιτισμού και της δημιουργίας και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες σε όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν σε αυτούς του τομείς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυλειτουργικό  χώρο του MOSAIC στο Μαρκάτο (Ερμού 112).

-19.00 Αγορά Αργύ Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο  ) - Unastoriasenzanome,– 2018 (Μια ιστορία χωρίς όνομα, Ρομπέρτο Αντό – 2018) με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη

- Θέατρο Λιθογραφείον :Η Βιομηχανική παρουσιάζει πάλι την παράσταση Καλιγούλας, εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο του Αλμπέρ Καμύ σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις.Η παράσταση θα παρουσιάζεται από τις 31 Οκτωβρίου και όλο τον Νοέμβριο, κάθε Δευτέρα στις 8 μ.μ. και κάθε Τρίτη στις 9 μ.μ..

ΤΡΙΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

- Πλατεία Γεωργίου Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΠ έως το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρες 9:30-13:30 & 17:00-20:30 (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή) και 9.30 – 13.30 (Τετάρτη, Σάββατο). Tο Άλμα Ζωής Πάτρας, με πίστη στο όραμά της, στηρίζει την αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καραμανδανείου «ο Άγιος Στυλιανός», στη μνήμη της στην μνήμη της εκλιπούσας εμπνεύστριας του, Λιολιώς Κολυπέρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-18.30, στο Αμφιθέατρο ΑΑ στο κτίριο Πρυτανείας του Πανεπιστημίου : Με αφορμή την απονομή του φετινού Νόμπελ Φυσικής στον τομέα της Κβαντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών οργανώνει μία εκδήλωση πάνω στο αντικείμενο.  Ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος, κ. Χάρης Αναστόπουλος θα κάνει μία εκλαϊκευτική παρουσίαση του αντικειμένου με τίτλο: (Σχεδόν) 100 χρόνια κβαντική θεωρία: «Πώς η διαμάχη για τη φύση της πραγματικότητας οδηγεί σε νέες τεχνολογίες». Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό.

-19.00 Αγορά Αργύρη  Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο  ) Ilcattivopoeta, GianlucaJodice – 2020 (Ο κακός ποιητής, Τζανλούκα Γιόντιτσε - με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Εναρξη Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου Α’ Και Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Αχαϊας

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Συνέχεια κινητοποιήσεων δημοτικής Αρχής, συλλόγων και φορέων για την πλήρη υπογειοποίηση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής με  τη διοργάνωση  πορείας από το Ρίο μέχρι το νέο λιμάνι.

-Γενική Συνέλευση και εκλογές στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαίας

-Μόλος Αγ. Νικολάου: Κυπριακό φεστιβάλ διοργανώνει η Φοιτητική Ένωση Κύπριων Πάτρας και θα περιλαμβάνει ζωντανή κυπριακή μουσική και παραδοσιακούς χορούς, κυπριακούς μεζέδες και άφθονη ζιβανία, καθώς και παραδοσιακά κυπριακά παιχνίδια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

19:00 Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας: Οι Εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ, το Οικονομικό Επιμελητήριο Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος και η ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ (Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης & Πολιτισμού) παρουσιάζουν  το βιβλίο ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ(συλλογή διηγημάτων) του Γιώργου Παληγεώργου.

ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-19.00 Αγορά Αργύρη  Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο  ) Dogman, MatteoGarrone – 2018 (Dogman, Ματέο Γκαρόνε - 2018) με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-11.00αμφιθέατροΑΙ1ΙατρικήςΣχολής H Hellenic Medical Students’ International Committee (HelMSIC) διοργανώνει «Ημερίδα Ψυχικής Υγείας», η οποία απευθύνεται σε φοιτητές/τριες Ιατρικής και επιστημών υγείας (Φαρμακευτική, Νοσηλευτική).

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-10:00-15:00 : To Tμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μίου Πατρών, οργανώνει την «4η ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»,), προς τιμή της εορτής του Αγ. Ανδρέα, «Aλιέα» στο επάγγελμα και «Ιεραπόστολο», σύμβολο-λογότυπο του Παν/μίου Πατρών και πολιούχο. Η διοργάνωση υποστηρίζεται έμπρακτα από τον τοπικό Σύνδεσμο Ιχθυοκαλλιεργειών Δυτικής Ελλάδος και από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Συμμετέχουν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης, το Παν/μιο Κρήτης, το Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, την Γεωπονική Σχολή Αθηνών. η εκδήλωση θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Μεσολόγγι και είναι ανοικτή στο κοινό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Πολυχώρος 5Ε (Hρώων Πολυτεχνείου & Αιγύπτου 1Εως τις 7 Ιανουαρίου, ο  ) μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο χωριό και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους.

ΚΤΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-2η Αγωνιστική Α2 Εθνικής Πόλο : ΝΕ Πατρών ΠΑΚΕΒ, ΝΟ Πατρών -ΟΦΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 : Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών : Διεξαγωγή της εξ αναβολής δίκης της Αχαϊκής Τράπεζας

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου