Πατραϊκό Ημερολόγιο

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 28  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-8:30 έως 13:00 και από 17:00 έως 21:00 : Εθελοντική Αιμοδοσία  στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα  στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων  και με τη βοήθεια της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας».

-Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου : Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο OMICRON 3rd GA M19

-Αίθουσα Παμπελοποννησιακού Σταδίου «Αλέκα Σιούλη»: Ο σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, διοργανώνει ανοικτή ημερίδα με θέμα: «Άσκηση στη Μέση Ηλικία - Αιτίες τραυματισμών και πρόληψη», με σκοπό να ενημερώσει τα μέλη του αλλά και κάθε αθλούμενο για τους κινδύνους τραυματισμών που μπορεί να προκύψουν από την έντονη σωματική άσκηση σε άτομα πιο προχωρημένης ηλικίας.

12:00 αίθουσα συνεδριάσεων  ΕΣΗΕΠΗΝ (Μαιζώνος 200, Πάτρα) : Σε πρόσκληση που υπογράφει ο Βασίλης Αϊβαλής, αναφέρεται ότι  «θα προβεί σέ ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Πατρέων, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές».

15:00:  Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, με πρώτο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη «Συζήτηση - ενημέρωση σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Αγωγός Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΑΦΑ) EASTMED-Ελληνικό Τμήμα (ΠΕΤ 2107589513)».Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr) και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας livestreaming, από τον σύνδεσμο: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-13318

-Υπαίθρια αγορά μικροπωλητών  με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Ανδρέου, το τριήμερο από 28, 29 έως και 30 Νοεμβρίου εντός του Parking «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΕΝΤΖΩΤΗΣ» (72  αριθμημένες θέσεις)

-Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού –  «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας υλοποίηση του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο, μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους». Εναρξη από σήμερα  κύκλου σεμιναρίων εκπαίδευσης φροντιστών, με λήξη την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου,  μέσα από μια σειρά 7 διαδικτυακών συναντήσεων.

- 15.00 Παμπελοποννησιακό Στάδιο : Φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών  Πάτρας και την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων για την προβολή και ενίσχυση του Συλλόγου «Η Πίστη», γονέων και κηδεμόνων παιδιών με καρκίνο.

- 20.00 Κινηματοθέατρο «Πάνθεον» Θεατρική ομάδα ‘‘από κοινού’’ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας σε συνεργασία με τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο. Συμπράττει η Χορωδία Amabile και Ορχήστρα Με μία παράσταση αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, που συνδυάζει τη ζωντανή μουσική (από δωδεκαμελή ορχήστρα παραδοσιακών και κλασικών οργάνων) και το τραγούδι (από πενηνταμελή χορωδία), με τη δραματοποιημένη αφήγηση πάνω στα κείμενα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

-Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας ( Veso mare) Πρώτη προβολή:   19.00 Δεύτερη προβολή:   21.30 "Αντίο, παιδιά" 

- Μουντιάλ 2022  : 12:00 Καμερούν – Σερβία (7ος όμιλος), (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah) - ΑΝΤ1+ 15:00 Νότια Κορέα – Γκάνα (8ος όμιλος), (Στάδιο Education City, Ντόχα) - ΑΝΤ1+ 18:00 Βραζιλία – Ελβετία (7ος όμιλος), (974 Stadium, Ντόχα) - ΑΝΤ1 21:00 Πορτογαλία – Ουρουγουάη (8ος όμιλος), (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1


ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-18:00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

-19.00   Εορτασμός της 58ης Επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών.Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης». Η συγκεκριμένη επέτειος έχει βαρύνουσα σημασία για το Πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα συνδυάζει το διττό εορτασμό: της ιδρύσεως του Ιδρύματος και του προστάτη Αγίου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέα. Το Πανεπιστήμιο στην 58η επέτειο από της ιδρύσεώς του  γιορτάζει 58 συναπτά χρόνια προσφοράς στην επιστήμη, την εκπαίδευση,  την έρευνα και τον πολιτισμό.  Με τον Χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή Χρήστου Μπούρα θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του προγράμματος της φετινής  εκδήλωσης. Την κεντρική ομιλία με θέμα: «Δημοκρατία και Ανάπτυξη σε εποχές ανατροπής υποδείγματος» θα πραγματοποιήσει ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών του ΕΚΠΑ, Αναστάσιος Κ. Γιαννίτσης. Στο πλαίσιο του εορτασμού θα απονεμηθεί ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στον προσκεκλημένο ομιλητή  Α. Γιαννίτση.

-22:00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

- Μουντιάλ 2022  :17:00 Εκουαδόρ– Σενεγάλη (1ος όμιλος) , (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) - ΑΝΤ1+ 17:00 Ολλανδία – Κατάρ (1ος όμιλος), (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1 21:00 Ιράν – ΗΠΑ (2ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) - ΑΝΤ1+ 21:00 Ουαλία – Αγγλία (2ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan) - ΑΝΤ1

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-7.00-11.00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥΠΑΤΡΩΝ, ΟΡΘΡΟΣ- ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ. ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ. ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΑΓΙΑΣ ΚΑΡΑΣ & ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ

-10:00-15:00 : Μεσολόγγι εγκαταστάσεις Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μίου Πατρών To Tμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της, οργανώνει την «4η ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»,), προς τιμή της εορτής του Αγ. Ανδρέα, «Aλιέα» στο επάγγελμα και «Ιεραπόστολο», σύμβολο-λογότυπο του Παν/μίου Πατρών και πολιούχο. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από τον Σύνδεσμο Ιχθυοκαλλιεργειών Δυτικής Ελλάδος και από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Συμμετέχουν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης, το Παν/μιο Κρήτης, το Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, την Γεωπονική Σχολή Αθηνών. η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

- Μουντιάλ 2022  :17:00 Αυστραλία – Δανία (4ος όμιλος), (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah) - ΑΝΤ1+ 17:00 Τυνησία – Γαλλία (4ος όμιλος), (Στάδιο Education City, Ντόχα) - ΑΝΤ1 21:00 Πολωνία – Αργεντινή (3ος όμιλος), (974 Stadium, Ντόχα) - ΑΝΤ1 21:00 Σαουδική Αραβία – Μεξικό (3ος όμιλος), (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1+

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

12:00 Αίθουσα Τελετών Πανεπιστημίου :  Η Irit M.H. Sagi Καθηγήτρια Βιοφυσικής, θα αναγορευθεί Επίτιμη Διδάκτορας του Τμήματος Χημείας, την Το έργο και την προσωπικότητα της τιμώμενης θα παρουσιάσει ο Καθηγητής του Τμήματος Χημείας Νικόλαος Καραμάνος ενώ θα ακολουθήσει η αναγόρευση της τιμώμενης σε Επίτιμη Διδάκτορα από τον Πρόεδρο του Τμήματος Χημείας, Καθηγητή Αχιλλέα Θεοχάρη και η περιένδυσή της από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Χρήστο Μπούρα. Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία της τιμώμενης με τίτλο: «Matrix Remodeling Enzymes: From Molecular Mechanisms to Pathophysiology, and Pharmacology».

 

-Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου:72ο Τετραήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας (EEBMB)

-Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου :  Συνεχίζεται, για 9η χρονιά, ο πολύ επιτυχημένος θεσμός της διεξαγωγής της Ημερίδας Νεών Επιστημόνων, μελών της ΕΕΒΜΒ, η οποία οργανώνεται ανεξάρτητα, από  επιτροπή νέων ερευνητών.

 -20.30 Ειδική βραδιά ανοιχτή στο κοινό με θέμα “Τα βήματα της μετανάστευσης προς τη νέα Γη” όπου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση με παράλληλη εξιστόρηση των γεγονότων ανά ενότητα απο το επιτελείο της έκθεσης “ΓΗΣ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”, η οποία θα λειτουργεί στο Νέο Λιμάνι Πάτρας έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου με θέμα τη μετανάστευση από Πάτρα στην Νέα Υόρκη την εποχή του 1900. Τα ωράρια λειτουργίας καθημερινες 18.00 – 22.00, Σαββατοκύριακά 10.00-22.00. Είσοδος  ελεύθερη. Πληροφορίες: 6987 154353

- Μουντιάλ 2022  :17:00 Καναδάς – Μαρόκο (6ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) - ΑΝΤ1+ 17:00 Κροατία – Βέλγιο (6ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan) - ΑΝΤ1 21:00 Ιαπωνία – Ισπανία (5ος όμιλος), (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) - ΑΝΤ1 21:00 Κόστα Ρίκα – Γερμανία (5ος όμιλος, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1+

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

19.00  Αίθουσα Διαλέξεων Δικηγορικού Συλλόγου ( Φιλοποίμενος 24) Εκδήλωση με θέμα : Η «Δίκη» της Δίκης των έξι

-Αναμενόμενη επίσκεψη του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση.

-Πολυχώρος 5Ε (Hρώων Πολυτεχνείου & Αιγύπτου 1Εως τις 7 Ιανουαρίου, ο  ) μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο χωριό και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους.

-Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου , εως 4 Δεκεμβρίου: 72o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας (EEBMB)   Το Συνέδριο, ως ένας επιτυχημένος μακροχρόνιος θεσμός.

-Royal :  Ο σπουδαίος ερμηνευτής Χρήστος Θηβαίος συγκεντρώνει και παρουσιάζει τις καλύτερες στιγμές του και τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, από τους «Συνήθεις Υπόπτους» και τον «Αμλετ της Σελήνης» έως το «Σιδερένιο νησί» και το «Εμπάργκο».

-21.30 Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Την «Προδοσία» επέλεξε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας για την Κεντρική του Σκηνή , σε νέα μετάφραση του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και σκηνοθεσία Γιώργου Ζαμπουλάκη, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 150 χρόνια του θεάτρου Απόλλων. Την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου καταγράφει ο Χάρολντ Πίντερ στην Προδοσία, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, στήνοντας για τους ήρωές του ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο. Ουσιαστικά ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το  παιχνίδι των σχέσεων, με τις κρυφές επιδιώξεις, τις σκόπιμες αποκρύψεις, τα μυστικά και τα ψέματα αλλά κυρίως με τις αντιφάσεις της ζωής .

- Μουντιάλ 2022  : 17:00 Γκάνα – Ουρουγουάη (8ος όμιλος), (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah) - ΑΝΤ1 17:00 Νότια Κορέα – Πορτογαλία (8ος όμιλος), (Στάδιο Education City, Ντόχα) - ΑΝΤ1+ 21:00 Σερβία – Ελβετία (7ος όμιλος), (974 Stadium, Ντόχα) - ΑΝΤ1+ 21:00 Καμερούν – Βραζιλία (7ος όμιλος), (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου : Παρουσίαση του Βιβλίου των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου με τίτλο: Εκπαίδευση και Οικονομική Ανάπτυξη για την Αειφορία

-«Το Δέντρο των Ξωτικών», ένα παραμυθένιο, υψηλών προδιαγραφών Χριστουγεννιάτικο Χωριό, ανοίγει τις πύλες τουστις 3 Δεκεμβρίου στον ιστορικό πολυχώρο «5ΕΨΙΛΟΝ».Γύρω από το υπεραιωνόβιο και εμβληματικό δέντρο Ban Yan στήνεται ένα ονειρικό χριστουγεννιάτικο τοπίο για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.Πρόκειται για μία πρωτοβουλία Πατρινών επιχειρηματιών, οι οποίοι με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του ΣΚΕΑΝΑ, επιδιώκουν να μετατραπεί η Πάτρα σε Χριστουγεννιάτικο τουριστικό προορισμό.

-17.00 Γήπεδο Περιβόλας 8η αγωνιστική Basket League : Απόλλων – Κολοσσός Ρόδου

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

19.00 Το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού διοργανώνει στο κτήριο του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού (Μ. Αλεξάνδρου, Κουκούλι) τα Εγκαίνια της Μόνιμης Συλλογής Οδίτης του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Πατρών. Στόχος της έκθεσης είναι η εμπλοκή των φοιτητών/τριών σε μια δράση που από τη μια εμπεριείχε την έννοια της ανακύκλωσης -και κατά συνέπεια μιας αρχικής αναφοράς στην αειφορία και τη συμβολή του τουρισμού σε αυτή- και από την άλλη τους φέρνει σε επαφή με δημιουργούς πολιτιστικών αναπαραστάσεων αλλά και με τις ίδιες τις πολιτιστικές αναπαραστάσεις. Επίσης την ίδια ημέρα διοργανώνεται, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών, ημερίδα με θέμα: «Το ταξίδι στην Λογοτεχνία».

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

20.00 Ξενοδοχείο Αστήρ: Χριστουγιεννιάτικη βραδυά από τον  Σοροπτιμιστικό Όμιλο Πάτρας "Δανιηλίς"  34 χρόνια προσφοράς. Δείπνο και μουσική. Τα έσοδα θα διατεθούν στον σύλλογο «Μαχητές».

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Χρήστο Ξυραφάκη στο ART EVOLUTION Ενα μάθημα χορού που απευθύνεται σε όλους. Επαγγελματίες, ερασιτέχνες, άτομα που θέλουν απλά να δοκιμάσουν και να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με το Σύγχρονο Χορό.Οσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα μπορέσουν να εξοικειωθούν με μηχανισμούς για το πως μετακινούμαστε στο χώρο καθώς και πώς ενδυναμώνουμε σωστά το σώμα. ( επανάληψη  11 Δεκεμβρίου ) .

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-15.30  κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Συνεδριάζει, δια ζώσης (και μέσω τηλεδιάσκεψης για  όσους για λόγους υγείας δεν μπορούν να προσέλθουν) το Δημοτικό Συμβούλιο

ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

19.00 Αίθουσα  ΕΣΗΕΠΗΝ  (Μαιζώνος 200, 2ος όροφος Ο πατρινός δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, κάνει το ντεμπούτο του και ως συγγραφέας, με την παρουσίαση του βιβλίου του, “Το πράσινο φτερό” σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, το βιβλιοπωλείο “Η Γωνιά του βιβλίου” και τις Εκδόσεις Αρμός.

 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

- 18.30 ξενοδοχείο My Way Hotel & Events.  Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) Ν. Αχαΐας, διοργανώνει  σε Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Gala με τίτλο :" Δώσε πάσα στην αγάπη" 

Θα μιλήσει η Πρόεδρος Μάχη Σαλαμαλίκη, Η εκδήλωση θα διανθιστεί με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την

25μελη Χορωδία της Αμαλίας Αντωνοπούλου, Καθηγήτριας του Ωδείου Μότσαρτ. Ποίηση θα απαγγείλουν:

 Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Παν/μίου, Ήρα Κουρή, φιλόλογος, Λάκης Βανταράκης,

Μουσικό Πρόγραμμα  Νίκος Λέκκας Παρουσίαση:  Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου