ΠΑΤΡΑ : «ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΟ»

ΤΡΙΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  8.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ «ΠΑΝΘΕΟΝ» Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ

Μια ξεχωριστή συναυλία, ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο με τίτλο «Τραγουδώντας με τον Θάνο», διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός  του Δήμου της Πάτρας,  τρία ακριβώς χρόνια από την απώλειά του μεγάλου συνθέτη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 το βράδυ την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο «Πάνθεον» με την αγαπημένη του τραγουδίστρια Ρίτα Αντωνοπούλου να ερμηνεύει μεγάλες επιτυχίες και λατρεμένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου σε στίχους Χικμέτ, Καββαδία, Αλκαίου, Ιωάννου…

Δίπλα στη Ρίτα Αντωνοπούλου ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ο βασικός συνεργάτης του Θάνου « ο πιο πολυσύνθετος Έλληνας μουσικός» όπως τον έλεγε και μαζί τους οι σπουδαίοι σολίστ Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Μίμης Ντούτσουλης και Γιώργος Κατσίκας


Ο Θάνος Μικρούτσικος ως το τέλος έκανε πράξη τους στίχους του αγαπημένου του ποιητή ΝαζίμΧικμέτ: «Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι. Αυτό είναι». Κι όποιος δεν παραδίνεται ως το τέλος αγωνίζεται και χορεύει στο φτερό του καρχαρία. Αυτό ήταν το μήνυμα του Θάνου κι αυτό γιορτάζει μέσα από τη συναυλία ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Δήμος Πατρέων.

Ο Θάνος Μικρούτσικος συνάντησε τη Ρίτα Αντωνοπούλου το 2006. Τον ενθουσίασε αμέσως η σκηνική της παρουσία και η δυνατότητά της να αφομοιώνει τους τρόπους ερμηνείας μεγάλων τραγουδιστριών και να τους εντάσσει στον δικό της τρόπο και στη δική της χειρονομία. Ο ίδιος ο συνθέτης έλεγε για την Ρίτα « οι φράσεις, οι λέξεις, οι συλλαβές αποκτούν υπόσταση όταν τις εκφέρει, γιατί είναι πολύ δυναμική, λυρική όταν χρειάζεται και η σκηνική της παρουσία κάτι το αδιανόητο. Με ευθυβολία και πολύ φυσικό τρόπο, στέλνει άμεσα τους στίχους και τους ήχους από την σκηνή στην αίθουσα. Σαν να περιέχει ό,τι προηγήθηκε χωρίς να το μιμείται.»

Η προμήθεια των εισιτηρίων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ticketservices.gr .

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 5.00 € – Άνεργοι, άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους είσοδος δωρεάν.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου