Πατραϊκό Ημερολόγιο

 *Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η ταυτότητα  της ημέρας / εορτολόγιο

Ανατολή ήλιου: 07:34 - Δύση ήλιου: 17:39

Γρηγορίου του Θεολόγου, Αγίας Μαργαρίτας

 

Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία

Μαργαρίτα, Ρίτα, Μαργαρίτης

-ΗΜΕΡΙΔΑ 10.00 Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης», Κτίριο Πρυτανείας. Το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει ημερίδα, στην οποία θα παρουσιαστεί το έργο της Επιτροπής Διεθνών Κατατάξεων, καθώς και σχετικές δράσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια του ιδρύματος. στις  Στην εκδήλωση, με βάση τα πεπραγμένα της Επιτροπής, θα παρουσιαστούν τα συστήματα στα οποία συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Πατρών, οι βασικές επιδόσεις του με ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες, οι προτάσεις της Επιτροπής για τη βελτίωση του διδακτικού και ερευνητικού έργου και λοιπές δράσεις εξωστρέφειας που έχει αναλάβει το ίδρυμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του.

-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 10.30 Αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου : Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο  Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΔΕ Χρήστος Παπασημακόπουλος και ο ανάδοχος του έργου για τη διαδικασία διανομής τροφίμων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), που υλοποιεί η Περιφέρεια.

-ΜΠΑΣΚΕΤ 19:30 «Τόφαλος» Προμηθέας -  Μπουντούτσνοστ Μαυροβουνίου, για τον Β΄ Ομιλο του Eurocup

-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 19:00 -21:00 αίθουσα Καρναβαλιού, στα Παλαιά Σφαγεία:   Εκδήλωση με τίτλο : Καρναβαλικές «παιχνιδοπαρέες» για τα παιδιά του ΚΔΑΠ –Άμπετ Χασμάν με Καρναβαλικό μουσικό πρόγραμμα από τον Νίκο Λέκκα. 

-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΙΤΑΣ  20:00 Αίθουσα διαλέξεων βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου : της  Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων». Στην εκδήλωση θα γίνει επίσης παρουσίαση για τα σημαντικά αστρονομικά φαινόμενα του νέου έτους. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλο το κοινό

-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ -ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Options Veso Mare (Πρώην Odeon Ακτή Δυμαίων 17 Τηλ. 2106786653) : 

 «Η Κυριακή της μητέρας» Σκηνοθεσία: Έυα Χάσον Ηθοποιοί: Τζος Ο’Κόνορ, Οντέσα Γιουνγκ, Ολίβια Κόλμαν Διάρκεια:  110 λεπτά Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ Μια ζεστή, ανοιξιάτικη μέρα του 1924, η νεαρή καμαριέρα Τζέιν Φέαρτσαϊλντ καταλήγει μόνη της την ημέρα της Μητέρας. Τα αφεντικά της, ο κύριος και η κυρία Νάιβεν (Κόλιν Φερθ και Ολίβια Κόλμαν),έφυγαν και εκείνη έχει την σπάνια ευκαιρία να περάσει πολύτιμο χρόνο με τον κρυφό εραστή της, τον Πολ, το αγόρι από την κοντινή έπαυλη με το οποίο βρίσκεται σε πολύχρονη σχέση παρ’ ότι εκείνος πρόκειται να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Ωστόσο, γεγονότα που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει θα αλλάξουν τη ζωή της Τζέιν για πάντα. Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, αίθουσα 8 / 19:50 / 22:00

«Πίσω από τις θημωνιές» Σκηνοθεσία: Ασημίνα Προέδρου Ηθοποιοί: Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα Διάρκεια: 92 λεπτά Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος ενός παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα στο καταπιεστικό περιβάλλον στον οποίο ζει. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του. Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, αίθουσα 1 / 19:40 / 22:10

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

-ΣΥΣΚΕΨΗ 13:45 Δημαρχείο Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, καλεί φορείς και σωματεία, για το θέμα της παραχώρησης του 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου σε ιδιώτη, προκειμένου να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη. Να μη χαθεί καταρχάς, ο υγειονομικός χαρακτήρας του και να κατατεθούν όλες οι προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του υγειονομικού αυτού χώρου».

-ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 16:00-19:00 Πολύεδρο :  Γιορτάζουμε την Πολυπολιτισμική  Ημέρα  Παιδικού Βιβλίου  που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται διεθνώς κάθε Ιανουάριο και φέτος έχει οριστεί η 26η Ιανουαρίου. Η πρωτοβουλία ανήκει στον  αμερικανικό Mη Kυβερνητικό Oργανισμό Multicultural  Children’ς Book Day Mε αυτή την ευκαιρία το απόγευμα  θα γίνουν αναγνώσεις παιδικών  βιβλίων με τη συμμετοχή συγγραφέων και δημιουργικές δραστηριότητες για τα  παιδιά,  οι οποίες θα συνεχιστούν  και το Σάββατο το πρωί   28 Ιανουαρίου.

-ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 18.00 Πολύεδρο : «Με βελόνα και κλωστή» πλέκουμε, κεντάμε, ράβουμε, μπαλώνουμε και δημιουργούμε, συζητώντας με την  πιο εμπνευσμένη  και δημιουργική παρέα.

-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΙΤΑΣ 18.00 στο café Roque (Γιαννιτσών 30) της Patras Stratego Team

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

Διεθνής Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος (O.H.E)

 

-ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ : Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Τριήμερο «ΕΝΔΟΡΑΜΑ 20222».

-ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ 18:00 Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου : O Ανδρέας Γ. Τζάκης, Emeritus Director Transplantation Cleveland Clinic Enterprise, “Tzakis” Chair Transplantation University of Miami, Τακτικό Μέλος Ακαδημίας Αθηνών θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής, Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής Ιωάννης Μαρούλης ενώ θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή  Γεώργιο Καγκάδη και η περιένδυσή του από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Χρήστο Μπούρα. Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του τιμώμενου με τίτλο: «Προσωπική εμπειρία με τις μεταμοσχεύσεις μήτρας».H εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά.

-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 19:00  ξενοδοχείο  ASTIR  (Αγ. Ανδρέα  16).Tο νέο της βιβλίο  "OI TENTZEPEΔEΣ THΣ MAPIAΣ" θα  παρουσιάσει η Μαρία Eκμεκτσίογλου. Διοργάνωση περιοδικό Πατρινόραμα.  

-ΘΕΑΤΡΟ Αγορά στην  οδό Καραϊσκάκη "Η Θεωρία των Παύλων" του Βασίλη Γιαννόπουλου. Πρεμιέρα. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Ιωάννη Αναστασόπουλου. Παίζουν οι Σάκης Κλήρης, Χρήστος Αβραντινής και η Ευτυχία Μπίλελη. Κάθε Παρασκευή και σαββατοκύριακο,  έως & τις 5/2 2023.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

  • Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων

-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  δημιουργική δράση για παιδιά  10:30π.μ   Πολύεδρο  Με τη λέξη βιβλίο γραμμένη σε διάφορες γλώσσες   και  τη συμμετοχή εικονογράφων, τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους μοναδικό,    πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό βιβλίο.

 

-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ  11:30 Καρναβαλούπολη στην Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Παραλίας: Οι x-saltibagos: σε διαδραστικό παιχνίδι με τεχνικές κουκλοθεάτρου, τσίρκου. Face painting για παιδιά.

 

-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΙΤΑΣ 18.30 « ΠΡΟΤΑΣΗ κίνηση για ένα άλλο τρόπο ζωής» στον χώρο του φορέα (Σαρανταπόρου 20, τηλ. 2610-451790).

-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΙΤΑΣ Από τις 19.00 και μέχρι τις 21.30  Ένα ιδιαίτερο απογευματινό οργανώνει η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία https://www.koinotopia.gr, για πρώτη φορά φέτος, στον πολυχώρο της Καραϊσκάκη 153 ισόγειο (μεταξύ Πατρέως και Γεροκωστοπούλου) κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα μαζί με τους πολλούς φίλους της τους οποίους καλεί Η χορωδία της Κοινο_Τοπίας με τη Μαέστρο και καλλιτεχνικά υπεύθυνη Λίνα Γερονίκου μουσικό-υψίφωνο και την πιανίστα Elena Fedko θα επενδύσει μουσικά τη βραδιά

-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΙΤΑΣ  21.00 (ταβέρνα Κληματαριά (Κορυδαλλέως  43 Κάτω Συχαινά). Πατραϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ετήσια συνεστίαση - κοπή πίτας Για κράτηση θέσεων και δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τά τηλέφωνα (6983440391) ή (6942534952) έως τη Πέμπτη 26/01/2023

-ΘΕΑΤΡΟ 21:00 Πολυχώρος Πολιτισμού Μηχανουργείο : Μεγάλος Ιεροεξεταστής. Είναι ένα από τα κεφάλαια του μυθιστορήματος Αδελφοί Καραμαζώφ Παραστάσεις: Πρεμιέρα 28/1 ώρα 21:00 29/1 ώρα 20:15 3/2 ώρα 21:00 4/2 ώρα 20:15 11/2 ώρα 21:00 12/2 ώρα 20:15 Τηλέφωνο επικοινωνίας 6937492516

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου