Η τουριστική αγορά της Βάδης- Βυρτεμβέργης ο νέος στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου

Με σημαντικά μεγάλο αριθμό επισκεπτών που έφτασε τίς 265.000, ολοκληρώθηκε η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού CMT της Στουτγκάρδης που πραγματοποιήθηκε από 14 έως και 22 Ιανουαρίου του 2023 και στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου για πρώτη φορά.

Ο αριθμός των επισκεπτών ήταν άνω του μέσου όρου των προηγούμενων ετών, κάτι που αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη τάση τουριστών που σε μικρές ομάδες ενδιαφέρονται για διακοπές σε τόπους με έντονο, αλλά όχι τόσο γνωστό, στίγμα. Στο πλαίσιο αυτό οι «προτάσεις» της Ηπείρου προσέλκυσαν το  ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών της Έκθεσης, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες περαιτέρω αύξησης της επισκεψιμότητας τους επόμενους μήνες.


 Η Γερμανία άλλωστε αποτελεί «παραδοσιακή» αγορά, από τίς κορυφαίες κάθε έτος, για την Ήπειρο, ενώ το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων αποτελεί ένα νέο στόχο μετά από αυτούς, κυρίως, της Βόρειας Βεστφαλίας- Ρηνανίας και της Βαυαρίας.

 

Απευθείας συναντήσεις

με εν δυνάμει επισκέπτες

 

Ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης Έκθεσης ήταν b2c, δηλαδή ο επιχειρηματίας ή ο φορέας απευθύνεται άμεσα στον εν δυνάμει επισκέπτη. Για το λόγο αυτό δόθηκε η δυνατότητα, μετά από ανοιχτή πρόσκληση της Περιφέρειας, σε επαγγελματίες του τουρισμού της Ηπείρου αλλά και σε Ηπειρώτες επιχειρηματίες της Γερμανίας που στα πακέτα διακοπών των γραφείων τους έχουν την Ήπειρο ως προορισμό, να προβάλλουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της επιχείρησης τους, όπως και στα στελέχη της Περιφέρειας να προωθήσουν συνολικά την Ήπειρο στους χιλιάδες επισκέπτες, ως έναν προορισμό που μπορεί να καλύψει κάθε απαίτηση, αφού λόγω του εξαιρετικού συνδυασμού παραθαλάσσιου και ορεινού τοπίου, σέ συνάρτηση με τα αγροτικά προϊόντα και την ηπειρώτικη φιλοξενία, προσφέρεται για διακοπές καθ' όλο το χρόνο.

 

Μεταξύ των ομογενών και των Ελλήνων που επισκέφτηκαν το Περίπτερο της Περιφέρειας ήταν ο Πρόξενος κ. Συμεών Λιναρδάκης, με καταγωγή και από την Ήπειρο, που εκφράστηκε με επαινετικά σχόλια για την πρόοδό της τα τελευταία χρόνια στο τουριστικό πεδίο, και ο  κ. Γιώργος Μεταξαράκης, υπεύθυνος προπονητής των ακαδημιών ποδοσφαίρου της Στουτγκάρδης, με τον οποίο συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας στο πεδίο τού αθλητικού και περιηγητικού τουρισμού.

 



Αξιοσημείωτη  ήταν επίσης  η επίσκεψη και η συζήτηση με τον κ. Γιάννη Τοπαλίδη, βοηθού προπονητή του Ότο Ρεχάγκελ κατά το "ποδοσφαιρικό έπος" της Εθνικής Ελλάδας το 2004.

 


Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν, αναλαμβάνοντας και το ενημερωτικό σκέλος, η Διευθύντρια Τουρισμού κα Ιουλία Μαρκούλα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας και το στέλεχος της Περιφέρειας κ. Βαγγέλης Τσιάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου