ΠΑΤΡΑ : ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ : Η ταινία της Δευτέρας 4.12.2023 "Ο Μικρός αδερφός".

Μια ποιητική ελεγεία, το συγκινητικό χρονικό της δημιουργίας και της αποδόμησης μιας οικογένειας. 

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ – UN PETIT FRERE

  • Σκηνοθεσία-Σενάριο:  Λεονόρ Σεράιγ
  • Ηθοποιοί: Αναμπέλ Λενγκρόν, Στεφάν Μπακ, Κένζο Σαμπέν.
  • Φωτογραφία: Ελέν Λουβάρ.
  • Μοντάζ: Κλεμάνς Καρέ
  • Χώρα: Γαλλία (Έγχρωμη)
  • Διάρκεια: 106΄

 Διακρίσεις:  4 Βραβεία και 7 Υποψηφιότητες.

 Ένα κοινωνικά ρεαλιστικό και συναισθηματικά γλυκόπικρο οικογενειακό δράμα εξελίσσεται σε χαμηλούς τόνους μπροστά από τη μικρής κλίμακας τοιχογραφία μιας μεταβατικής εποχής.

Ένα διακριτικά φιλοτεχνημένο δράμα που εκτυλίσσεται στη Γαλλία της δεκαετίας του ’80 –με μια σεναριακή δομή που θυμίζει τη ροή ενός ποταμού και μέσα από εικόνες-κεντήματα– αφηγείται την ιστορία της Ρόουζ, μιας γυναίκας που μετακομίζει από την Ακτή Ελεφαντοστού στα προάστια του Παρισιού μαζί με τους δύο μικρούς γιους της.

Διατρέχοντας ένα διάστημα 20 χρόνων από την άφιξή τους στη Γαλλία, η ταινία της σκηνοθέτριας είναι το συγκινητικό χρονικό της δημιουργίας και της αποδόμησης μιας οικογένειας. Μια ποιητική ελεγεία για την ενηλικίωση ως μια απόκοσμη διεργασία, επιχειρεί ταυτόχρονα μια ευαίσθητη διερεύνηση του φαντασιακού συνόρου ανάμεσα στην παιδικότητα και στον κόσμο των «μεγάλων», στην αθωότητα και την εμπειρία. Παράλληλα, παρουσιάζει μια κορυφαία γυναικεία ερμηνεία, η οποία δονείται από συναίσθημα και από μια ακατανίκητη αίσθηση ελευθερίας.

***  Στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων κάθε Δευτέρα ΔΥΟ  προβολές στις 19.00 και στις 21.30

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου