ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η Μαργαρίτα Θεοδωράκη με το βιβλίο της «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

Το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις IANOS διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίο της Μαργαρίτας Θεοδωράκη με τίτλο «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού», σήμερα  Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 19:30.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Βυζαντινό, (πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου 106, τηλ.: 261 024 3000)

Εισήγηση θα κάνει ο Πατρινός ποιητής και φιλόλογος Διονύσης Καρατζάς, με θέμα: «Το κέντημα μιας ζωής». Στίχους του Διονύση Καρατζά είχε μελοποιήσει ο αξέχαστος Μίκης Θεοδωράκης.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Παναγιώτης Πετράκης.

 Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα κορίτσι μεγαλώνει ανέμελα στην προσφυγική συνοικία της Νέας Σμύρνης μαζί με την οικογένειά του και τους Μικρασιάτες παππούδες, με φόντο τις διηγήσεις από τη «χαμένη πατρίδα» αλλά και τα φρικτά βασανιστήρια της Μακρονήσου.

Με τον ερχομό της χούντας, βιώνει τις αιφνίδιες νυχτερινές εφόδους του Στρατού στο σπίτι, τις φυλακίσεις του πατέρα της, την εξορία. Εκεί, στη Ζάτουνα, σ' ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, ο Μίκης και η Μυρτώ ζουν εξόριστοι, δέσμιοι, και το μικρό κορίτσι αλωνίζει τα αρκαδικά βουνά, τρέχει ελεύθερο στις απότομες πλαγιές, μυείται στα μυστικά της μουσικής και χορεύει... χορεύει ασταμάτητα, ρουφώντας τη ζωή! «My my my Delilah»...

Και παντού φρουροί και χωροφύλακες· και μουσική.

Σήμερα, παλεύει με τους δαίμονές της... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου