Στη Σαουδική Αραβία ταξίδεψαν τα εκλεκτά αλιεύματα της Αιτωλοακαρνανίας

 Στην έκθεση SaudiHoreca ταξίδεψαν τα αλιεύματα της Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της της καμπάνιας Western GreeceSeafoodπου ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Η έκθεση,  πραγματοποιήθηκε από 27 έως 29 Νοεμβρίου στο Ριάντ  καισυγκέντρωσε περισσότερους από 34.000 επισκέπτες από τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία.

Ήταν ο πέμπτος και τελευταίος σταθμός στο roadshow εκθέσεων και εκδηλώσεων της καμπάνιας Western GreeceSeafood, μετά από συμμετοχή σε τέσσερις από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και HORECA παγκοσμίως. Στόχος ήταν να μπουν στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη τα εκλεκτά αλιεύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και συγκεκριμένα το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, η γάμπαρη Αμβρακικού, τα αλίπαστα της λιμνοθάλασσας, η αθερίνα της λίμνης Τριχωνίδας και το χέλι.

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της SaudiHoreca, πλήθος επαγγελματιών και διαμορφωτών γνώμης επισκέφθηκαν το περίπτερο της καμπάνιας για να ενημερωθούν σχετικά με τα προωθούμενα προϊόντα και τις επιχειρήσεις που τα παράγουν, μεταποιούν και εμπορεύονται. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εκλεκτές λιχουδιές προετοιμασμένες με πρώτη ύλη από τις λιμνοθάλασσες της Αιτωλοακαρνανίας. Το περίπτερο της καμπάνιας στελεχώθηκε από  εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τα εξαιρετικά προϊόντα των τοπικών παραγωγών πραγματοποιώντας στοχευμένες b2b επαφές με εισαγωγείς και αγοραστές τροφίμων.

Παράλληλα, στις 27 Νοεμβρίου διοργανώθηκε προωθητική εκδήλωση Western GreeceSeafood στο πολυτελές εστιατόριο Billionaire, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 65 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εισαγωγείς, αγοραστές και επαγγελματίες HORECA.Την εκδήλωση προλόγισε ο ΔρΦίλιππος Παπαγεωργίου, VicePresident of Operations, Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ζωϊκής και Αλιευτικής Παραγωγής Υπουργείου Περιβάλλοντος, Υδάτων και Γεωργίας Σαουδικής Αραβίας, καθώς και ο Πρέσβης της Ελλάδος στο ΡιάντΑλέξιος Κωνσταντόπουλος. Στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση του προγράμματος και των προωθούμενων προϊόντων καθώς και προβολή του ειδικού προωθητικού βίντεο που αναπτύχθηκε για την ανάδειξη της περιοχής και των παραγωγών της. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δείπνο το οποίο περιελάμβανε μενού ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση από τους σεφ του εστιατορίου Billionaire, βασισμένο στα αλιεύματα της Δυτικής Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις και ενισχύουν την εξωστρέφειά τους, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την ανάδειξη των εξαιρετικών τους προϊόντων και των δυνατοτήτων τους στην παγκόσμια αγορά.Η ολοκλήρωση της καμπάνιας και παρουσίαση των αποτελεσμάτων αυτής, θα γίνει με την απολογιστική συνέντευξη Τύπου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17.30 στο ξενοδοχείο MyWay, στην Πάτρα.

Σημειώνεται ότι το έργο Western GreeceSeafood έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση των εκλεκτών αλιευμάτων τα οποία παράγονται και τυποποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, η γάμπαρη Αμβρακικού, τα αλίπαστα της λιμνοθάλασσας, η αθερίνα της λίμνης Τριχωνίδας και το χέλι. Οι δράσεις προώθησης εντάσσονται στο έργο: «Προώθηση αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ΕΕ και Τρίτες Χώρες» του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου