ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ:ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ -ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

 Την ακόλουθη δήλωση έκανε ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, με αφορμή την λογοκρισία  δημοσιογράφου εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

"Το γνωστό σταλινικό του πρόσωπο, φρόντισε να δείξει για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, απαγορεύοντας σε δημοσιογράφο να ολοκληρώσει μία μη «βολική» γι αυτόν ερώτηση και μάλιστα σε μία επίδειξη άκρατου κομμουνιστικού αυταρχισμού, μαζεύοντας τα μικρόφωνα από την πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού, ώστε να μην μπορέσει να απαντήσει η ίδια!

 Όλα έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης, όταν στη συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, με αντικείμενο την φετινή διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, ο γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Παναγιώτης Ρηγόπουλος, θέλησε να θέσει την ακόλουθη ερώτηση στην επικεφαλής της ΚΕΔΗΠ, Ήρα Κουρή:

«Το γεγονός ότι δεν επαναξελέγειτε Δημοτική Σύμβουλος, συνιστά αυτό πολιτική αποδοκιμασία στο πρόσωπό σας. Και αν ναι, «νομιμοποιείστε» πολιτικά, να διοργανώνετε το φετινό ή τα επόμενα Καρναβάλια και να παραμένετε στη θέση σας;»

Ο δημοσιογράφος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την εύλογη και πολιτικά επιβεβλημένη ερώτησή του και ο «δημοκράτης» κ. Πελετίδης, μπροστά μάλιστα στις κάμερες, μαζεύει τα μικρόφωνα από το μέρος της κυρίας Κουρή και σπεύδει να φιμώσει τον δημοσιογράφο την ολοκλήρωση της ερώτησης του! Όσο και αν ο δημοσιογράφος και προς τιμήν του, επέμεινε στην διατύπωση της ερώτησής του, όπως άλλωστε είχε δικαίωμα εκ του ρόλου του, ο «κόκκινος» Δήμαρχος, σε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού, απαγόρευσε την ερώτηση και την απάντηση της παρισταμένης δίπλα του, προέδρου του Καρναβαλικού Οργανισμού.

Πρόκειται για άλλη μία έκφραση κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού, σύμφωνα με την οποία, οι ανυπότακτες δημοσιογραφικές φωνές πρέπει να φιμώνονται, οι δύσκολες ερωτήσεις πρέπει να προλαμβάνονται και τα μικρόφωνα να… μαζεύονται από τον ίδιο τον δήμαρχο, όταν δεν πρέπει να ακουστεί κάτι που παρεκκλίνει από  τη γραμμή του κόμματος!

Παραδίδουμε τον «δημοκράτη» κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας και τις φασιστικές του πρακτικές, στην χλεύη των πολιτών και ανακοινώνουμε ότι θα καταγγείλουμε το γεγονός, στα όργανα του  Χριστιανοδημοκρατικού Συνασπισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του οποίου το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος είναι μέλος, καθώς και στην Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. 

 

ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ


Η συνέντευξη Τύπου είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών και ως εκ τούτου οφείλουν οι ερωτώμενοι να σέβονται τους ερωτώντες, αλλά και να απαντούν στις ερωτήσεις που τίθενται από τους δημοσιογράφους.

Στις 16/1/2024 δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο με θέμα το Πατρινό Καρναβάλι. Δυστυχώς, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης αποδείχτηκε αγενής και δεν διατήρησε την ψυχραιμία του σε ερωτήσεις που προφανώς τον ενόχλησαν και τις οποίες ήθελε να αποφύγει.

Όσοι παρίσταντο στο Δημαρχείο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το Πατρινό Καρναβάλι έμειναν άναυδοι βλέποντας τον Δήμαρχο να αρπάζει το μικρόφωνο και να μην επιτρέπει σε έμπειρο δημοσιογράφο (Παναγιώτη Ρηγόπουλο) να ολοκληρώσει τις ερωτήσεις που είχε ετοιμάσει.

Η ανάρμοστη συμπεριφορά τού Δημάρχου Πατρέων αποκαλύπτει την αλαζονεία της εξουσίας από την οποία διακατέχεται, αλλά και την αδυναμία απαντήσεων. Παράλληλα, με την ακραία στάση του ο κ. Πελετίδης απέδειξε έλλειμμα δημοκρατίας και οφείλει να αντιληφθεί ότι οι αιρετοί έχουν την υποχρέωση του «καλώς άρχειν».

Οι πολίτες δεν κρίνουν μόνο την απραξία, αλλά και τις συμπεριφορές.

 

 ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ : Χτύπημα στη Δημοκρατία από τον κ. Πελετίδη.

 Την προηγούμενη Δημοτική θητεία η παράταξή μας κατήγγειλε όχι μόνο μία φορά αλλά επανειλημμένως την έλλειψη, εμπέδωση, δημοκρατίας από τη δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη.

Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο έκλειναν τα μικρόφωνα, διέκοπταν, δημιουργούσαν "κερκίδα" με τάχα αγανακτισμένους υποστηρικτές του ΚΚΕ, μας αποδοκίμαζαν, δεν απαντούσαν σε ερωτήσεις, ασκούσαν μπούλινγκ προκειμένου να μην ακούγεται και εκφράζεται ο διαφορετικός λόγος, ενώ δεν εφάρμοσαν ακόμα και δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θεμελιώδης αρχή της Δημοκρατίας είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας και του διαλόγου.
Σήμερα ενημερωθήκαμε "on camera"  πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Δήμαρχος και η παράταξή του την Δημοκρατία και ελευθερία του λόγου.
https://www.youtube.com/watch?v=rInztFV8Hmk
Πριν ακόμα προλάβει δημοσιογράφος να ολοκληρώσει την ερώτησή του απευθυνόμενος στην Πρόεδρος του ΚΕΔΗΠ κ Κουρή ερώτηση , ο δήμαρχος άρπαξε τα μικρόφωνα και δεν επέτρεψε την ερώτηση. Το φαινόμενο αυτό είναι λυπηρό.
 Ο τρίτος δήμος της χώρας στον “πάγο".
Προσβάλει ο Δήμαρχος, καταρχήν τους δημοκρατικούς θεσμούς και κατά δεύτερον την πρόεδρο του Καρναβαλικού οργανισμού....
Η τρίτη θητεία του κ. Πελετίδη συνοδεύεται με περισσότερη αλαζονεία, έπαρση, υπεροψία, που ωστόσο υποκρύπτουν μία αίσθηση κατωτερότητας και έλλειψης αυτοπεποίθησης της Δημοτικής αρχής που ξεκινά από τις θέσεις της και την χωρίς στρατηγική πολιτική της.
Πιστεύουμε ότι όλες οι Δημοτικές παρατάξεις, πολιτικά κόμματα, φορείς, Μέσα ενημέρωσης έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος και τα σωματεία του, να καταδικάσουν τέτοιου είδους φαινόμενα χωρίς αλλά και άνω τελείες.....
Προτείνουμε στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο (Τετάρτη 17/1/24) οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να φέρουν το θέμα προ ημερήσιας διάταξης, γιατί τι νόημα έχει να συζητάμε τα προβλήματα της πόλης όταν δεν σεβόμαστε τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας ,να δοθεί από τον ίδιο τον Δήμο στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο απόσπασμα, να ανέβει στο site του Δήμου, που ο Πατρινός έχει πληρώσει για την καταγραφή του.

--

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου