ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Παραδόσεις- πολιτισμός- ανάπτυξη- επιχειρηματικότητα σε ευθεία γραμμή


Η δυναμική σχέση του πολιτισμού με την ανάπτυξη αλλά και με διάφορες μορφές επιχειρηματικότητας, θα τεθούν επί τάπητος  και θα αναδειχθούν στην διάρκεια της Συνεδριακής Εκδήλωσης με θέμα : «Ήπειρος: Χτίζοντας Παραδόσεις και Πολιτισμό- Δημιουργώντας Ανάπτυξη», η οποία θα διεξαχθεί  την Τετάρτη 17 Ιουνίου ώρα 6.μμ στο ξενοδοχείο Du Lac (αίθουσα Δωδώνη).
Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθεί επίσης και ενδιαφέρων διάλογος για την σύγχρονη πολιτισμική και αναπτυξιακή ταυτότητα της Ηπείρου.
Παρεμβάσεις έχουν προσκληθεί να πραγματοποιήσουν οι κύριοι Αλέξανδρος Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου, Θωμάς Μπέγκας, δήμαρχος Ιωαννιτών, Γεώργιος Καψάλης, πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου.
 George Perot                                                                                                            Δημήτρης Τουλιάτος

Στις εναρκτήριες ομιλίες θα περιλαμβάνεται και παρέμβαση με σύνδεση μέσω skype από την  Αθήνα του George Perot, ιδρυτή της ΑΜΚΕ M.E.S.O (Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής), Ιδρυτή και Πρόεδρο της EURICCA (European Research & Innovation Agency for Cultural Clusters).
Μεταξύ των βασικών θεμάτων που επίσης θα απασχολήσουν τις εργασίες της Συνεδριακής Εκδήλωσης θα είναι οι διαδικασίες αναστύλωσης του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας αλλά και η πορεία διεκδίκησης από την πόλη των Ιωαννίνων του χρίσματος της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Όσο αφορά τα επιμέρους θέματα θα αναλυθούν από έγκριτους εισηγητές, ειδικούς επισήμανες και παράγοντες με το ακόλουθο πρόγραμμα:

-Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμο:«Εκκλησία και πολιτισμός»προβολή video με θέμα τις εκκλησίες, τα μοναστήρια και τα θρησκευτικά μνημεία της Ι.Μ. Ιωαννίνων
-Δημήτρης Τουλιάτος, οργανωτής- διαχειριστής εκδηλώσεων πολιτισμού/ διευθυντής μάρκετινγκ Οργανισμού Πάτρα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006:
«Τα Ιωάννινα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021: Η πορεία διεκδίκησης» - προβολή video
-Ιωάννης Μήτσης, πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων: «Παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και οικονομία»
-Χρίστος Παπαβρανούσης, πρόεδρος ΤΕΕ Τμήμα Ηπείρου και
-Γιάννης Σεντελές, δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων:
«Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς- Η πορεία των διαδικασιών αναστύλωσης της ιστορικής Γέφυρας Πλάκας»
-Γεώργιος Σμύρης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μέλος ΔΣ Διάζωμα:
« Πολιτιστικός Τουρισμός»
-Βασίλης Διαμάντης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας: «Ήπειρος και Αδριατική Θάλασσα»
-Σπύρος Κωσταδήμας, Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας    Ευρώπης Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ): «Η επιρροή των Ηπειρωτών του Εξωτερικού»

-Κώστας Χατζής, Μέλος ΔΣ Εγνατίας Οδού ΑΕ: «Η Εγνατία Οδός ως αρτηρία πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης»

Το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει ανοικτή συζήτηση με παρεμβάσεις και τοποθετήσεις εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων, παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων και  Ερωτήσεις -  σχολιασμός με την ελεύθερη συμμετοχή και του ακροατηρίου  καθώς και τα συμπεράσματα.

Τις εργασίες θα συντονίσουν ο δημοσιογράφος Ανδρέας Αλεξ. Βρής και ο σύμβουλος επιχειρήσεων Θεόδωρος Αλεξίου.

Διοργανωτής είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Προβολής, που δίνει το παρόν για δέκατη χρονιά φέτος στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, σε συνέχεια ανάλογων ετήσιων συνεδριακών πρωτοβουλιών κοινωνικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ Ηπείρου και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, τελεί υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, την υποστηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης ενώ χορηγοί είναι η Δωδώνη ΑΕ, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων Πίνδος, η Euroline Σταύρος Μπακολιάς αντιπρόσωπος AΝΕΚ lines Πάτρα Ηγουμενίτσα και η Digiland Ψηφιακές Εκτυπώσεις.
Χορηγοί επικοινωνίας:Ioannina 24.gr, epirus24.gr, culturewizz.blogspot.gr Epirusonline.gr, dytikosaxonas.grVpress , Ιωάννινα TV, Ήπειρος TV 1

Τέλος στην διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και η καθιερωμένη απονομή τιμητικής διάκρισης σε πρόσωπο καθολικά αναγνωρισμένο για την προσφορά του στην ανάπτυξη της Ηπείρου.
Επισημαίνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου