ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ : Ν. Νικολόπουλος: «Είναι αστείο ακόμη και να λέγεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπορεί και να μην θέλει πραγματικά μία συμφωνία».


«Κύριε Νικολόπουλε, η διαπραγμάτευση διεκόπη επιτρέποντας σε κάποιους αντιπολιτευόμενους δείχνει να λένε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπορεί να μην θέλει πραγματικά μία συμφωνία. Εσείς τι πιστεύετε;»
Σε αυτή  την ερώτηση εκλήθη να απαντήσει σήμερα το πρωί ο Γεν. Γραμματέας της Κ.Ο των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είπε: «Είναι αστείο ακόμα και να λέγεται κάτι τέτοιο. Η κυβέρνηση επιδιώκει μία συμφωνία με τους δανειστές που να μην είναι σαν τις συμφωνίες που υπογράφαμε μέχρι τώρα και τελικά, μόνο ανακύκλωναν το πρόβλημα ή το μετέθεταν για το μέλλον.

Είναι προφανές όμως  ότι η ελληνική κυβέρνηση θέτει επιτακτικά το ζήτημα βιωσιμότητας του χρέους και συνδέει τα όποια μέτρα ληφθούν με τις αποφάσεις, που πρέπει να πάρει η Ευρώπη προς αυτή την κατεύθυνση. Το έχουν πει ευθέως, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών. Πρέπει όμως και οι εταίροι με τις προτάσεις τους να αποδείξουν ότι δεν επιθυμούν την ρήξη, αλλά μια λύση χωρίς τα τραγικά λάθη των μνημονίων. Δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς ή αυξήσεις μέσω ΦΠΑ σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα.
Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι και η Ελληνική πρόταση θα είναι ένα προϊόν συμβιβασμού που ασφαλώς και θα εμπεριέχει κάποια μέτρα, τα οποία θα αποκλίνουν από όλα όσα θα θέλαμε να γίνουν αλλά δεν θα εμπεριέχει ακραίες υφεσιακές λογικές και οριζόντια «μαχαίρια» για τον λαό.
Θέλουμε μια συμφωνία που θα κινείται στα πλαίσια της λογικής και θα προσφέρει την βάσιμη δυνατότητα στην χώρα μας να ξεφύγει μια για πάντα από το οικονομικό και κοινωνικό βάραθρο στο οποίο κατρακυλάμε επί πέντε χρόνια.
Με άλλα λόγια, αυτό που λέγεται «μνημόνιο» θα το πολεμήσουμε στο εξωτερικό και στο εσωτερικό μέτωπο και θα το τσακίσουμε… 
Η Ευρώπη δεν μπορεί να διαιωνίζει το «ελληνικό πρόβλημα» και να μεταθέτει διαρκώς για το μέλλον μία οριστική λύση. Ο φόβος του ντόμινο υπάρχει πάντοτε. Μην ξεχνάτε ότι και άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες παραμένουν εξαιρετικά αδύναμες και αρκεί ένα… φύσημα για να «σκάσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου