Παρέμβαση των Δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης


"Σήμερα που η ζωή  του λαού μας  μέρα με την μέρα τσακίζεται στην ανέχεια,  την απληρωσιά, την ανεργία και τις απολύσεις, τον εκβιασμό των κλειστών τραπεζών που δίνουν την σύνταξη και τον μισθό με την σταγόνα, τον φόβο να εξανεμιστούν και οι λιγοστές λαϊκές αποταμιεύσεις ενέχουν στοιχεία πρόκλησης οι παρεμβάσεις του κ. Πατούλη στην ΚΕΔΕ που σέρνει τον εκβιασμό «του πάση θυσία στο ΕΥΡΩ». 

Λίγα 24ωρα μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής που ξεδιπλώθηκαν όλα τα εκβιαστικά διλήμματα των δυνάμεων του Ευρωμονόδρομου με στόχο ο λαός μας να συναινέσει στο νέο κύμα των αντιλαϊκών μέτρων και λίγες ώρες μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας και την κοινή ανακοίνωση των 5 πολιτικών αρχηγών που κήρυξαν επίσημα την λεγόμενη εθνική συνεννόηση για το νέο σφαγείο του, ο κ. Πατούλης ξαναχτυπά.

Καλεί σε σύναξη τους δημάρχους της χώρας όχι για να αντιμετωπίσουν ως όφειλαν τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού που με οξύτητα κάνουν την εμφάνιση τους σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της χώρας άλλα  για να εξυψώσουν την λεγόμενη εθνική ενότητα. Την συναίνεση δηλαδή και την υποταγή του λαού στις μυλόπετρες ΕΕ-ΔΝΤ και αστικών δυνάμεων. Είναι αλήθεια ότι η ΚΕΔΕ όλο αυτό τον καιρό συνέδραμε αποφασιστικά στον αστικό σχεδιασμό να σηκώσει ο λαός τα βάρη της κρίσης  μέσω και των Δήμων. Ο κ. Πατούλης σαν πρόεδρος της ΚΕΔΕ  και οι συν αυτώ δεν υστέρησαν σε αντιλαϊκή προσφορά. Σήμερα φιλοδοξούν απ΄ ότι φαίνεται να εξαργυρώσουν τον αντιλαϊκό τους ρόλο. Με ακόμη πιο ενεργό ρόλο στις ανακατατάξεις του αστικού πολιτικού σκηνικού, σε πιο απροκάλυπτα αντιλαϊκό ρόλο. Νοιώθουμε την υποχρέωση να καταγγείλουμε τις πολιτικές πρακτικές και το περιεχόμενο των παρεμβάσεων της πλειοψηφίας στην ΚΕΔΕ. Είναι χλεύη απέναντι στις αγωνίες του λαού.

Πρώτιστα έχουμε την υποχρέωση και την ευθύνη αυτή την περίοδο να συνδράμουμε στις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού. Να θέσουμε με όποιο τρόπο και μέσο μπορούμε τις λειτουργίες, τις υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό των Δήμων στην υπηρεσία τους. Καλούμε δημοτικά συμβούλια, δημάρχους και πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους στους δήμους και τα σωματεία τους να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην οργάνωση και την προστασία του λαού. 

Παίρνουμε μέτρα και πρωτοβουλίες  αλληλεγγύης, προστασίας των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού όπως είναι τα παιδιά, η λαϊκή φτωχή οικογένεια, οι γέροντες, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι που μένουν ή θα μείνουν πιθανά  απλήρωτοι, οι συνταξιούχοι. Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Κάθε λαϊκός άνθρωπος που θα βρεθεί σε ανάγκη να μπορεί να χτυπήσει την πόρτα των δημοτικών υπηρεσιών, να μην βρεθεί μόνος του. 
Παίρνουμε όλα τα αναγκαία και έκτακτα μέτρα και απαιτούμε από την κυβέρνηση και τις Περιφέρειες ανάλογα με τις ευθύνες τους, να διασφαλίσουν  την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των δήμων όσον αφορά:

Α) την μισθοδοσία των υπαλλήλων, όλα τα προνοιακά επιδόματα, το ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών και όποιων εσόδων έχουν ακόμη οι Δήμοι.

Β)  την λειτουργία και τις αναγκαίες προμήθειες  κρίσιμων, αγαθών και  υπηρεσιών όπως είναι οι Παιδικοί σταθμοί, το Βοήθεια στο Σπίτι, τα ΚΑΠΗ, τα γηροκομεία, τα προνοιακά προγράμματα, τις κατασκηνώσεις για τα παιδιά, τα ΚΔΑΠ. Σε κάθε περίπτωση να λειτουργήσουν και να αγκαλιάσουν τις ανάγκες όσο γίνεται περισσότερων τμημάτων του λαού που τυχόν θα βρεθεί  σε ανάγκη.

 Γ)  Απαιτούμε την άμεση κρατική παρέμβαση και τον  αναγκαίο έκτακτο σχεδιασμό για την διασφάλιση προμήθειας καυσίμων για όλες τις νευραλγικές υπηρεσίες, άμεσα μέτρα για τους νησιώτικους δήμους που ήδη βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, είδη πρώτης ανάγκης για την λειτουργία κάθε δημοτικής κοινωνικής δομής. Παίρνουμε όλες τις πρωτοβουλίες συντονισμού με τους μαζικούς λαϊκούς φορείς κάθε περιοχής.  

Δεν αναρωτιόμαστε αν η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ μπορεί ή θέλει να δει και να συντονίσει αυτή την πλευρά των γεγονότων. Είμαστε σίγουροι ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί. Ας κάνει κάτι απλό. Ας μην προκαλεί με το ευρωενωσιακό όνειρο! Το έχουμε πληρώσει ήδη ως λαός πολύ ακριβά!

Τέλος, δηλώνουμε, ότι δεν θα βάλουμε πλάτη να μετατραπούν οι δήμοι σε ένα ακόμη μηχανισμό που θα καταδυναστεύει το βιος και τις ανάγκες του λαού. Δεν θέλουμε τους δήμους υπεργολάβους της αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Δεν θα επιτρέψουμε στο βαθμό που μας αναλογεί στους αρπαγές του μόχθου του λαού μας να βυσσοδομήσουν με τις ανάγκες και τις αγωνίες του".
Οι Δήμαρχοι:

Ικαρίας, Σταμούλος Στ.
Καισαριανής, Σταμέλος Η.
Πάτρας, Πελετίδης Κ.
Πετρούπολης, Σίμος Β.
Χαϊδαρίου, Σελέκος Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου