ΠΑΤΡΑ : Απόψε στο Διεθνές Φεστιβάλ η δημοφιλής μουσικοθεατρική παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου».Με όχημα τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και τον ποιητικό λόγο του Νίκου Καββαδία, έρχεται απόψε στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2017 η δημοφιλής  μουσικοθεατρική παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου».
Ανεβαίνει σήμερα  Πέμπτη, στις 9.30 το βράδυ, στο Ρωμαϊκό Ωδείο, με την υπογραφή, αλλά χωρίς την παρουσία του Θάνου Μικρούτσικου, καθώς – όπως ανακοίνωσε η εταιρία παραγωγής «5η Εποχή Τέχνης»- λόγοι ανωτέρας βίας -ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας-τον υποχρεώνουν ναπαραμείνει στην Αθήνα. Ωστόσο η παράσταση θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Ο “Σταυρός του Νότου” σε ποίηση Νίκου Καββαδία, είναι το οριακό έργο του Θάνου Μικρούτσικου στο ελληνικό τραγούδι. Στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή ανασύρονται συναρπαστικά μέσω της μουσικής και γίνονται οι εικόνες που θα μας μυήσουν στην ιδιαίτερη προσωπικότητα του και στον έντονο θαλασσινό του βίο. 

Ο Θέμης Μουμουλίδης, εμπνευστής και σκηνοθέτης της παράστασης παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή της, φωτίζοντας νέες εκφάνσεις της λεπτής δραματουργίας που συνθέτουν τη ζωή και το έργο του ποιητή, αλλά και τις μουσικές του συνθέτη.
Ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους και κυρίως η θάλασσα, τα λιμάνια, η ζωή των ναυτικών, οι γυναίκες, «το ταξίδι για το ταξίδι» είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του σκηνοθέτη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του Παναγιώτας Πανταζή, ΜαρούσκαςΠαναγιωτοπούλου και ΒίκηςΠαναγιωτοπούλου.

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Ιωάννη Παπαζήση, ΜαρούσκαςΠαναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη και 20 ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής.

O σκηνικός χώρος, με την υπογραφή του Γιώργου Πάτσα, δημιουργείται και εναλλάσσεται μέσα από παράλληλες προβολές υπηρετώντας την κινηματογραφική δομή της παράστασης.

Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν την Ρίτα Αντωνοπούλου τον Κώστα Θωμαΐδηκαι την Μαριάννα Πολυχρονίδη, που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια.

Εισιτήρια:
20€ , 15 € μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και άνω των 65 ετών

Σημεία Πώλησης:
Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων"
10.00 - 13.00 & 18.00 - 21.00
Πλατεία Γεωργίου
2610 273.613
MusicStation (ώρες καταστημάτων) Ρήγα Φεραίου 34
2610 222.411
Οπτικά Καραμούζης (ώρες καταστημάτων)Μαιζώνος 92
2610 221.989
Βιβλιοπωλείο DiscoverΠατρέως 30
Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» Κορίνθου και Φιλοποίμενος (ώρες καταστημάτων)
Ηλεκτρονική Πώληση: viva.gr

…//…
Συντελεστές:

ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ - ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ
" Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου"

Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Σενάριο: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Με τη συνεργασία των:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνικό- κοστούμια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ
Χορογραφία: ΣΕΣΙΛ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ
Μουσική Επιμέλεια: ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σχεδιασμός Ήχου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτισμοί: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ
Video: NIKOΣ TΣΙΜΟΥΡΗΣ
Βοηθοί  σκηνοθέτες: ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΗΦΗΣ  ΜΑΙΝΑΣ
Βοηθός  σκηνοθέτη: ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Οργάνωση παραγωγής:ΜΑΤΡΩΝΗ ΦΑΓΑ - ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Artwork:ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ
Επικοινωνία:ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ

Παραγωγή : 5η Εποχή Τέχνης 

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ , ΣΤΑΥΡΟΣ  ΖΑΛΜΑΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ  ΜΟΥΤΑΦΗ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ  ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΛΕΛΑΚΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΑΦΙΔΟΥ, ΙΟΥΛΙΟΣ  ΤΖΙΑΤΑΣ,  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΓΟΥΡΖΟΥΛΙΔΗΣ, ΝΑΤΑΣΣΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΣΑΛΕΥΡΗΣ, ΜΠΙΛΛΙΩ   ΜΑΡΝΕΛΗ
Τραγουδούν:
ΡΙΤΑ  ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ  ΘΩΜΑΙΔΗΣ – ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου