H DUR χορηγός της αποστολής της Δυτικής Ελλάδας για τον Εθνικό Διαγωνισμό W.R.O.™ Hellas 2017




Η DUR συμμετείχε στον Εθνικό Διαγωνισμό W.R.O.™ Hellas 2017 με την αποκλειστική ένδυση των μαθητικών ομάδων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδoς που προκρίθηκαν στον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό Ρομποτικής World Robot Olympiad, ο οποίος διεξήχθη το Σάββατο 1 Ιουλίου
.  Ομάδες από όλη τη χώρα και όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες διαγωνίστηκαν αρχικά σε επίπεδο Περιφέρειας με στόχο μια θέση στον Τελικό του Εθνικού Διαγωνισμού που οδηγεί σε μια πανελλήνια διάκριση και ίσως στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διεξάγεται φέτος στην Κόστα Ρίκα. O τελικός για την πανελλήνια διάκριση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γ. Κασιμάτης στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 1η Ιουλίου και προκρίθηκαν 12 ομάδες, εκ των οποίων οι 4 προέρχονται από τη Δυτική Ελλάδα.

Ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας, τον οποίο στήριξε η DUR, έλαβε χώρα στις 18 Ιουνίου 2017 υπό την αιγίδα της ΠΔΕΔΕ και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε  συνδιοργάνωση  με τον W.R.O.™ Hellas, στο κλειστό γήπεδο χάντμπολ Κουκούλι, στην Πάτρα. Ο διαγωνισμός είχε φέτος το περιβαλλοντικό θέμα: «Ρομπότ για βιώσιμη ανάπτυξη» (Sustainabots) και συμμετείχαν 40 σχολεία από τους τρεις νομούς, με ρεκόρ συμμετοχής παιδιών.

Η DUR, με ιστορία 60 χρόνων περίπου, συνεχίζει και αποδεικνύει έμπρακτα την υποστήριξη κοινωνικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου