Μεγάλη φωτιά στη Μάνη

Αναζωπυρώθηκε  η φωτιά στην Ανατολική Μάνη και μάλιστα με καταστροφικά αποτελέσματα για ορισμένα σπίτια στον Κότρωνα και στον Παρασυρό, τα οποία υπέστησαν ζημιές.
Η κατάσταση του μεγάλου σε έκταση πύρινου μετώπου είναι ελαφρά καλύτερα όμως έχει δεκάδες μικροεστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις εξαιτίας των πολύ δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης λοιπόν κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.


Η πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές το μεσημέρι στην περιοχή Πύρριχος της Ανατολικής Μάνης στην Λακωνία, κατευθύνθηκε αρχικά προς το βουνό και στη συνέχεια πήρε πορεία προς τον επόμενο οικισμό, τα Λουκάδικα, μέχρι που έφτασε σχεδόν στις αυλές των σπιτιών.
Στο σημείο οι αρχικές δυνάμεις μέχρι το βράδυ ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό, φτάνοντας τους 60 άντρες, με 21 οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στην μάχη με τις φλόγες έπεσαν και τα εναέρια μέσα που αποτελούνταν από έναν καναντέρ, δύο PZL και δύο ελικόπτερα και από τις συνεχείς ρίψεις μέχρι χθες το μεσημέρι η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
Ωστόσο, το απόγευμα οι άνεμοι εντάθηκαν σε μεγάλο βαθμό και αναζωπύρωσαν αστραπιαία την φωτιά η οποία μάλιστα πέρασε στο γειτονικό χωριό του Κότρωνα και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, όπως και στην βόρεια πλευρά του μετώπου στον Παρασυρό.

Ήταν  τόσο αιφνίδια η αναζωπύρωση που το πύρινο μέτωπο άνοιξε σαν βεντάλια, δημιουργώντας στις άκρες του δύο μέτωπα, ένα βόρειο και ένα νότιο. Το βόρειο τμήμα του μετώπου είναι από τον Παρασυρό προς το Σκουτάρι και το νότιο στον Κότρωνα από τα Λουκάδικα.

Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη και μεγάλη στην Ανατολική Μάνη μέχρι που σήμερα το πρωί μπόρεσαν να επιχειρήσουν ξανά τα εναέρια μέσα, τα οποία αποτελούνται από δύο αεροσκάφη Canadair και δύο ελικόπτερα Chinook τα οποία έχουν επικεντρωθεί στον Παρασυρό αφού εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ παράλληλα πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου