ΠΑΤΡΑ : Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει την υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019Τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο εγχείρημα για τη διεκδίκηση και ανάληψη από την Πάτρα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων για το 2019, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη συνάντησή του με την Επιτροπή Διεκδίκησης σήμερα στο γραφείο του.
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική αθλητική διοργάνωση, στην οποία, όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας «θα είμαστε στο πλευρό σας δυναμικά, αφού πλέον επανέρχεται στο προσκήνιο των μεγάλων διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας η Πάτρα, μια προοπτική που θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια της περιοχής μας». 

Στη συνάντηση τέθηκαν στο επίκεντρο ο φάκελος διεκδίκησης και οι λεπτομέρειές του για αυτό το μεγάλο γεγονός που αν τελικά επιλεγεί από τους εκλέκτορες της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Ταραγόνα Ισπανίας), μόνο σημαντικά οφέλη θα μπορεί να προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή ως διοργανώτρια πόλη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας τόνισε πως «θα προσπαθήσουμε να “εκμεταλλευτούμε” όσο το δυνατόν περισσότερο τη συμμετοχή και την προεδρία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Διαμεσογειακή Επιτροπή της CPMR, ώστε να βρούμε επιπλέον συμμάχους σε αυτή τη διεκδίκηση για να έχουμε και τα ανάλογα επιθυμητά αποτελέσματα».
Όπως τόνισαν τα μέλη της Επιτροπής, περισσότεροι από 2.000 αθλητές και μέλη αποστολών από 25 χώρες της Μεσογείου θα συναντηθούν για μια εβδομάδα στην πόλη που θα επιλεγεί για να φιλοξενήσει τους Αγώνες, ενώ μεγάλος αναμένεται να είναι και ο αριθμός των επισκεπτών.
Επιπλέον, επεσήμαναν πως είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας διεκδικεί διεθνείς αγώνες από τότε που ξεκίνησε η κρίση με την επίσημη στήριξη και πόρους της ίδιας της πολιτείας.
Με τον Περιφερειάρχη συναντήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης, ο πρόεδρος και σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων σε θέματα αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, ο γραμματέας και δημοσιογράφος Νάσος Νασόπουλος (πρώην city manager του «Αθήνα 2004») και το μέλος και πολιτικός μηχανικός Θεόδωρος Μενεγής, ενώ συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου