Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στην Αιτωλοακαρνανία



Με αφορμή το δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στο Δήμο Ξηρομέρου, αποτέλεσμα συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδoς με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και με τη στήριξη της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και περιοδεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στον Αστακό.
Στην επίσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, η Πρόεδρος του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρίας Αιτωλοακαρνανίας Αικατερίνη Σταυροπούλου-Γκιόκα, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας και Αντιδήμαρχοι.

Το διήμερο 11 και 12 Οκτωβρίου  αναμένεται να εξεταστούν δωρεάν με μαστογραφία πάνω από εκατό γυναίκες στο Δήμο Ξηρομέρου. Το κλιμάκιο συνομίλησε με τους συμμετέχοντες και ενημερώθηκε από το επιστημονικό προσωπικό, καθώς πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στη βοήθεια σε γυναίκες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για την πολύ σημαντική αυτή εξέταση, η οποία σώζει ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου