ΠΑΤΡΑ : Μια βραδιά με βιβλία και μουσική στο Μέγαρο Πραπόπουλου





Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου
του Παναγιώτη Καρώνη «Κινηματογραφικά σχόλια»
 Μια γιορτή αφιερωμένη στο σινεμά, με παρουσίαση βιβλίου και μουσική διοργανώνεται την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. στο αίθριο του Μέγαρου Πραπόπουλου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Κινηματογραφικά σχόλια» του Παναγιώτη Καρώνη (εκδ. Το Δόντι) από τον συγγραφέα Βασίλη Λαδά, ενώ παράλληλα θα διατίθενται σε τιμές προσφοράς βιβλία για τον κινηματογράφο, καθώς και εκδόσεις και αναμνηστικά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία τζαζ, σόουλ και κινηματογραφικής μουσικής με τους Δημήτρη Στεφανόπουλο (πιάνο) και Φανή Τσαϊλάκη (φωνή).
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις εκδόσεις – βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» και το «Bizarre café» πουεδρεύουνστοΜέγαροΠραπόπουλου και ενώνουντιςδυνάμειςτουςσεμια σύμπραξη που αναμένεται άμεσα να επαναληφθεί.


Λίγα λόγια για το βιβλίο
Τα κείμενα τουβιβλίου, γραμμένα από τον Παναγιώτη Καρώνηγια 127 ταινίες από την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγήτουτελευταίουμισού αιώνα, δενπρέπει να εκληφθούνωςκριτικές, αλλάωςσχόλια –κινηματογραφικά και όχιμόνο– μια και φέρουντην υπογραφήενόςμηειδικού, μετηνέννοια τουμηφέροντος καμία περγαμηνή.Αυτό που απασχολείτονσυγγραφέα τουςείναι η θεματικήτης ταινίας και οι προεκτάσειςτης, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η θεματική αυτήάγγιζε προβλήματα σύγχρονα, μα και πολυσυζητημένα παλαιότερα.

Ο Παναγιώτης Καρώνηςγεννήθηκε και μεγάλωσεστηΝεστάνητηςΑρχαίας Μαντινείας τηςΑρκαδίας. Παρακολούθησεένα πενταετήκύκλο μαθημάτωνστοΕικαστικόΕργαστήριτουΔήμουτηςΠάτρας μεδάσκαλοτον Θανάση Μακρή και τουςΣτάθηΑνδρουτσάκη και Ηλία Αηδονίδη καιμεδιευθύντρια τουεργαστηρίουτηνΚλεοπάτρα Δίγκα.
Έχειυπογράψεισκηνικάγια τοθέατρο και έχειφιλοτεχνήσειεξώφυλλα βιβλίων και αφίσες. Άρθρα τουγια τονκινηματογράφο, τημουσική και τηλογοτεχνία έχουνδημοσιευθείσεέντυπα και ηλεκτρονικάμέσα. Ζει, ζωγραφίζει και γράφειμεταξύτηςΝεστάνης και της πόληςτων Πατρών. Από τοΔόντιέχουνκυκλοφορήσει πέντε παραμύθια σεδικήτουεικονογράφηση, καθώς και τέσσερις λαογραφικέςμελέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου