ΠΑΤΡΑ : « 19 δευτερόλεπτα πριν… δυο λέξεις» το Σάββατο 25 ΝοεμβρίουΟι εκδόσεις «Πικραμένος» παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του δημοσιογράφου Κώστα Μπουλμπασάκου « 19 δευτερόλεπτα πριν… δυο λέξεις» το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 13.00 στο «Επίκεντρο».
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Παναγοπούλου η οποία και θα συζητήσει αναλυτικά με τον συγγραφέα για τα βιβλίο.
Θα ακολουθήσει θεατρικό αναλόγιο με ζωντανή μουσική.
Πιάνο: Βίλλυ Τζούφα (Μουσικός)
Φιλική συμμετοχή: Δημήτρης Σύρος
                                  Νάσος Σύρος
Κείμενα θα διαβάσει ο συγγραφέας 


Ένας «καταραμένος» ζωγράφος σε μια καταραμένη εποχή, λίγο πριν αφήσει τα εγκόσμια. Από το θάλαμο των επειγόντων αναπολεί το παρελθόν του κι όλα όσα τον σημάδεψαν ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη. Έτσι μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ίσως και δευτερόλεπτα, βουτηγμένος στον κόσμο των παραισθήσεων… ετοιμάζει 19 πίνακες ζωγραφικής για την μια και μοναδική, λυτρωτική ίσως, έκθεση και μας διηγείται τέσσερις ιστορίες αντίστασης.
Κάθε πίνακας κι ένα κεφάλαιο, κάθε πίνακας κι ένα σχόλιο για την οικονομική κρίση και την φτώχεια, για την ανεργία και την αποβιομηχάνιση, για το προσφυγικό και την αλλοτρίωση των ανθρώπων, αλλά και τις επιδιώξεις και τους στόχους της Αριστεράς, που άλλοτε εξελίχθηκαν σε ένδοξες νίκες και άλλοτε σε αδιαφιλονίκητες ήττες.
Με την αμφιβολία να εξουσιάζει κάθε του σκέψη, συνομιλεί με τον άλλο του εαυτό για την στρατευμένη τέχνη, ενώ στέκεται με δέος μπροστά στην ανίκητη δύναμη του φωτός.
Τώρα μπροστά του έχει ένα καινούργιο καμβά. Το λευκό!
Πώς θα νικήσει την ουδετερότητά του;
Ένα μολύβι αφήνει το ίχνος του στο λευκό…
Η αρχή… ο θάνατος… η ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου