ΑΓΡΙΝΙΟ : ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ



Καμία Πρόταση – καμία διεκδίκηση από το Δήμαρχο Αγρινίου στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας
Να πως  βυθιζόμαστε στο τέλμα, στην υστέρηση και στην υποβάθμιση.
Οι προφανείς και αυτονόητες αναπτυξιακές προτεραιότητες, που συνδέονται με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας,αγνοήθηκαν από τον Δήμαρχο Αγρινίου στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις 5 και 6 Φεβρουαρίου (Δείτε την ομιλία του Δημάρχου)

Καμία πρόταση, καμία διεκδίκηση που να αφορά στην προστασία, διατήρηση  και ανάδειξη μέσω της ήπιας αξιοποίησης των φυσικών οικοσυστημάτων του τόπου μας που αποτελούν προστατευόμενες περιοχές, πέντε (5) εκ των οποίων ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura2000 (1.Λίμνες Τριχωνίδα Λυσιμαχεία κωδικός GR2310009, 2.Όρος Αράκυνθος και Στενά Κλεισούρας κωδικός GR23100010, 3.Όρος Παναιτωλικό κωδικός GR2310004, 4.Λίμνη Λυσιμαχεία ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) κωδικός GR23100013, 5.Δυτικός Αράκυνθος και Στενά Κλεισούρας  ως ΖΕΠ κωδικός GR23100015) και για τις οποίες προβλέπονται σοβαρές χρηματοδοτήσεις μέσω προγραμμάτων που όμως η σημερινή Δημοτική Αρχή αδυνατεί να αξιοποιήσει.
Καμία πρόταση για τη δημιουργία υποδομών στις προαναφερόμενες περιοχές. Καμία αναφορά στη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, την Τριχωνίδα. που είναι το διαμάντι της ελληνικής φύσης και  αποτελεί  τον μεγαλύτερο ταμιευτήρα πόσιμου νερού της χώρας.
Αντίθετα ο ΔήμοςΖαχάρωςκαι το πολιτικό προσωπικό της Π.Ε. Ηλίας διεκδίκησαν και πέτυχανσε πρώτη φάση τη χρηματοδότηση  5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑγια την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και των δικτύων υποδομών της λίμνης Καϊάφα καθώς και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουΥπουργείου Οικονομίας για την αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής.
 Καμία πρόταση και καμία διεκδίκηση που να αφορά στην αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος που διαθέτει ο Δήμος μας, υπόθεση που χρόνια τώρα βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Καμία πρόταση για την προστασία και την  προβολήτου πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας καθώς επίσης και την ανάδειξη της τοπικής  πολιτιστικής κληρονομιάς και δημιουργίας.
Καμία πρόταση, καμία διεκδίκηση για τη δημιουργία δομών και υποδομών στον τομέα του πολιτισμού.
Καμία πρόταση, καμία διεκδίκηση για την ενίσχυση και ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα με την δημιουργία δομών και υποδομών όπως είναι για παράδειγμα ο εκσυγχρονισμός και η δημιουργία νέων αρδευτικών έργων και δικτύων.
Καμία πρόταση, καμία  διεκδίκηση για τη δημιουργία δομών και υποδομών στον δευτερογενή  τομέα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Καμία πρόταση, καμία διεκδίκηση για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού ή άλλων μορφών ειδικού τουρισμού καθότι τα φυσικά δεδομένα της περιοχής μας ευνοούν την ανάπτυξη του εναλλακτικού  τουρισμού τεσσάρων εποχών.
Τίποτα απ’ όλα αυτά. Περιορίστηκε με αοριστολογίες μόνο στα τετριμμένα για την αυτοτέλεια και τηνγραφειοκρατία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, ένα θέμα όμως που το είχε εξαγγείλει ήδη εδώ και πολύ καιρό ο Υπουργός κ. Σπίρτζης. Αναφέρθηκε επιγραμματικά και με παθητικό τρόπο στο Πανεπιστήμιο καιστο Πλατυγυάλι.Είναι χαρακτηριστικές οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αγρινίου όπου επί λέξει  είπε «…Αναμένουμε  το τελικό σχέδιο για τα Πανεπιστημιακά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας.Περιμένουμε την αξιοποίηση του Λιμανιού στο Πλατυγιάλι, …..».Όσον αφορά   στην πρόταση «Πολιτιστική Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Αιτωλοακαρνανίας», που προωθεί ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και το Σωματείο  «ΔΙΑΖΩΜΑ», αυτή όχι μόνο δεν την υποστηρίχθηκε  αλλά  αγνοήθηκε  παντελώς από το Δήμαρχο Αγρινίου.
Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για τη μεταφορά δομών υγείας και δημοσίων υπηρεσιών στο παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε από την Παράταξή μας, από συγκεκριμένους βουλευτές και από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής στις οποίες κινητοποιήσεις ουδέποτε συμμετείχε ο Δήμαρχος Αγρινίου. 
Το αποτέλεσμα λοιπόν της συμμετοχής του Δήμου Αγρινίου στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο, παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Αγρινίου και  Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) είχε τον πρώτο λόγο στο Συνέδριο,είναι μηδενικό.διότιο Δήμαρχος Αγρινίου δεν  μπήκε στον κόπο, εν όψει του Συνεδρίου αυτού, να αναλάβει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο και  να διαμορφώσει κατ’ αρχήν με μια σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε συνεργασία με τους άλλους Δήμους και Φορείς της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ένα διεκδικητικό πλαίσιο προτάσεων με προτεραιότητες και να το υποστηρίξει δυναμικά μαζί με τους βουλευτές και τους εκπροσώπους των Φορέων του τόπου μας ώστε και η περιοχή του Δήμου Αγρινίου    να κερδίσει όσα κέρδισαν οι άλλες Π.Ε. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες προφανώς συμμετείχαν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο  πιο οργανωμένα και με πλαίσιο προτάσεων και προτεραιοτήτων που διεκδίκησαν με αποτελεσματικότερο τρόπο. Έτσι η Αιτωλοακαρνανία ήταν και παρέμεινε για μια ακόμα φορά ουραγός στην αναπτυξιακή διαδικασία και προσπάθεια με αποκλειστική ευθύνη μεταξύ άλλων και του Δημάρχου Αγρινίου. Εύλογα αναφέρθηκε από πολλούς ότι τα πήρε όλα η ΠΑΤΡΑ.
Δεν φταίει λοιπόν η κακιά μας μοίρα, το κακό μας ριζικό, φταίει το σπιθαμιαίο πολιτικό ανάστημα  και το έλλειμμα  του Δημάρχου Αγρινίου που βυθιζόμαστε στο τέλμα, την υστέρηση και την υποβάθμιση.
Καμία σκεψη - καμια πρόταση – καμία διεκδίκηση για την περιοχη …..μόνο τα τετριμμένα από την ανυπαρκτη εκπροσωπηση του δημου μας

γραφειο τυπου δημοτικησ παραταξησ
«αγρινιο ανατροπη τωρα – πολιτεσ σε δραση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου