Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου ομιλήτρια στο Φόρουμ για την Ενέργεια



Η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πρ. Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, θα συζητήσει για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, κλιματικής αλλαγής και ενέργειας στο Φόρουμ για την Ενέργεια (AthensEnergyForum 2018) με θέμα «Ενεργειακή Ασφάλεια και Στρατηγικές Επενδύσεις: Η Μελλοντική Πορεία». Το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15 και 16 Φεβρουαρίου με διοργανωτή τον κ. Τσομώκο σε συνεργασία με τη«TheNewYorkTimes», τη Καθημερινή και το ΣΚΑΪ. Επίκεντρο της φετινής συνάντησης είναι οι περιφερειακές γεωπολιτικές εντάσεις, η παγκοσμίου κλίμακας αβεβαιότητα -που οφείλεται στην έξοδο της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίων της Ρωσίας και στην απόφαση του Προέδρου Τrumpνα αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Σύμφωνο για το Κλίμα- και το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας.

Το διήμερο Φόρουμ για την Ενέργεια θα αφιερωθεί στις ακόλουθες θεματικές: στις παγκόσμιες γεωπολιτικές παραμέτρους, στις περιφερειακές εξελίξεις, στην εξαγωγή του αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στη δυναμική της εγχώριας και περιφερειακής αγοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, στο ρόλο του υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ στο περιφερειακό ενεργειακό μείγμα, στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη μετά το 2020 περίοδο για τη Μεσόγειο. Στόχος του «AthensEnergyForum 2018» είναι η χαρτογράφηση των τρεχουσών εξελίξεων στο χώρο της ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό τη δεύτερη μέρα του Φόρουμ, η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου θα αναφερθεί στα βήματα για «καθαρότερες» ενεργειακές τεχνολογίες, στα υπεύθυνα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη μείωση της ρύπανσης του άνθρακα, στην καινοτομία στο τομέα της «καθαρή» ενέργειας και στο εξελισσόμενο πλαίσιο πολιτικής.
Στο Φόρουμ θα συμμετέχουν ηγετικές φυσιογνωμίες του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου και ειδικοί εμπειρογνώμονες στον ενεργειακό τομέα. Μεταξύ αυτών, ο Έλληνας Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. GeoffreyR. Pyatt καιο Γενικός Διευθυντής του «EnergyandEnvironmentHolding» του Κατάρ, κ.RoudiBaroudi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου