Απ.Κατσιφάρας: Να τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες- Σε φάση ολοκλήρωσης το έργο πνοής της μικρής Περιμετρικής της ΠάτραςΤις σημαντικές δυσκολίες που εμφανίζει η ολοκλήρωση του έργου της Μίνι Περιμετρικής είδαν από κοντά οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με τους δημοσιογράφους στην περιοχή του Κάστρου της Πάτρας και συγκεκριμένα στο τεχνικό εξόδου.
«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο διάστημα, καθώς το επόμενο 4μηνο θα αποπερατωθεί το πιο περίπλοκο, ίσως, τμήμα του έργου. Φθάσαμε εδώ έχοντας ξεπεράσει τεράστιες δυσκολίες , δεδομένου ότι το έργο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2015. Αναλάβαμε να το φέρουμε εις πέρας. Θέλουμε να τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας, σε δηλώσεις του κατά την αυτοψία στο έργο, παρουσία στελεχών της Περιφερειακής Αρχής και υπηρεσιακών παραγόντων.   
  
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας αναφερόμενος στην πορεία του έργου, αλλά και τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν δήλωσε: «Διανύουμε κρίσιμη περίοδο για το έργο. Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, αλλά και ο ανάδοχος δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Περάσαμε μια επταετία με τεράστιες δυσκολίες, με την παράδοση της Μίνι Περιμετρικής θα έλθει η δικαίωση. Πιστέψαμε σε αυτό το σημαντικό έργο. Δώσαμε μεγάλο αγώνα για να φτάσουμε στο σημερινό επίπεδο υλοποίησης και είμαστε πολύ κοντά στο να παραδώσουμε στους συμπολίτες μας ένα έργο “κόσμημα”, ένα έργο που αναμένουμε για περισσότερα από 15 χρόνια. Στο τέλος θα κρίνουμε την αξία του έργου. Γιατί δεν θα είναι απλά ένα οδικό, αλλά ένα έργο ανάπλασης και ανάδειξης της ίδια της πόλης».
Ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Λοτσάρης τόνισε: «Ενα σημαντικό έργο για την Πάτρα φθάνει στην ολοκλήρωσή του. Όλοι γνωρίζουμε πως ήταν ένα πολύπαθο έργο, αλλά τέλος καλό και σε ελάχιστο διάστημα η Μίνι Περιμετρική θα παραδοθεί στους πολίτες της Πάτρας και όχι μόνο».
Η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου ανέφερε: «Είναι ένα έργο που έρχεται από το παρελθόν. Το θεωρούμε σημαντικό γιατί θα βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης , αλλά και της περιαστικής περιοχής των Πατρών. Όταν παραδοθεί θα αλλάξει την εικόνα του κυκλοφοριακού».
Τέλος ο Ιωάννης Ρόδης,  Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων  της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας περιέγραψε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ  τις δυσκολίες στο τελευταίο τμήμα του έργου που έχει απομείνει προς την πλευρά του Κάστρου της Πάτρας, όπου έχει δημιουργηθεί ακόμη και τούνελ , κάτω από το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο.
Στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαϊας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τρύφωνας Φωτόπουλος και Κώστας Πετρόπουλος και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.
Η Μικρή Περιμετρική Πατρών θα συνδέσει την προς Αθήνα είσοδο της πόλης από τον κόμβο Κουρτέση με το οδικό δίκτυο της περιοχής νοτιανατολικά του φρουρίου και έξοδο στην οδό 3η Ορειβατικού (Ταμπάχανα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου