ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Εκδήλωση για τη Φέτα


Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Du Lac με συνδιοργανωτές τον Όμιλο Φίλων Φέτας, την Περιφέρεια Ηπείρου, την ΠΕΔ, τον Δήμο Ιωαννιτών και την Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων χαιρέτισε εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών, ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κατηρτσίδης.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε στα Γιάννινα τον Όμιλο Φίλων Φέτας και τους ομιλητές αναφέρθηκε στις προσπάθειες υποστήριξης που γίνονται για την πλήρη κατοχύρωση και αναγνώριση της μοναδικής ταυτότητας της φέτας ως ονομασία προέλευσης στις συμφωνίες Ε.Ε με τον Καναδά και με την Νότιο Αφρική. 
 
Η φέτα για εμάς τους Έλληνες δεν είναι απλά ένα καταναλωτικό  προϊόν, αλλά ένα αδιαπραγμάτευτο κομμάτι της ιστορίας μας,της παράδοσής μας,του πολιτισμού μας, και ως τέτοιο δεν μπορεί ποτέ να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Εμείς ως Δήμος Ιωαννιτών, ένας από τους μεγαλύτερους αγροτικούς Δήμους της χώρας στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία που κατοχυρώνει προϊόντα πρεσβευτές του τόπου μας, όπως αυτό της φέτας. Εύχομαι στον Όμιλο Φίλων της φέτας καλή επιτυχία στο έργο του”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κατηρτσίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου