Με αυτό το Επιμελητήριο καλείται για ακόμα μια φορά να στηρίξει τον κόσμο της επιχειρηματικότητα, τόσο στον τομέα του τουρισμού με το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων στο νησί μας να δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, όσο και στον πολιτιστικό τομέα, εξίσου σημαντικός για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος.
“Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, τα Επιμελητήρια καλούνται να υποστηρίξουν τη δραστηριότητα των μελών τους με στόχο την επιβίωση και την ανάπτυξή τους. Οφείλουν να παράγουν και να παρέχουν στην επιχειρηματική κοινότητα εργαλεία για τη στήριξη και την ανάπτυξη του επιχειρείν και να επεκτείνουν τη δράση τους παρέχοντας πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες στα μέλη τους” ήταν η εισήγηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου, κ. Φώττη Κόττη για αυτή την καινοτόμα ιδέα.
Το Επιμελητήριο μέσα από αυτή την πρόταση, λοιπόν, αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός Mobile Τουριστικού και Πολιτιστικού Οδηγού Επαυξημένης Πραγματικότητας για τη Ζάκυνθο, οργανώνοντας 8.500 επιχειρήσεις και στηρίζοντας τις Θεματικές μορφές Τουρισμού όπως ο Προσκυνηματικός Τουρισμός και ο Τουρισμός Εμπειρίας. Το πρόγραμμα, που είναι ύψους 290,000 χιλιάδων ευρώ στοχεύει στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού οδηγού που θα περιλαμβάνει όλες τις επιχειρήσεις του ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας, και θα παρέχει δυνατότητα online κράτησης για όλες τις επιχειρήσεις διαμονής που θα θελήσουν να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη λειτουργικότητα. Όλες οι παραπάνω επιχειρήσεις θα απεικονίζονται δυναμικά και με ειδικά φίλτρα σε διαδραστικό Χάρτη στον οποίο θα εμφανίζονται και σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη, ο οποίος θα έχει και πρόσβαση σε πλούσιο Πολυμεσικό Υλικό και Αφιερώματα (περιγραφή, φωτογραφίες, βίντεο) για κάθε περιοχή του νησιού.
Παράλληλα, ο χρήστης της εφαρμογής θα μπορεί να δημιουργεί το δικό του προφίλ βάσει των ενδιαφερόντων του και της περιόδου που θα βρίσκεται σε κάθε περιοχή και η εφαρμογή θα προτείνει βάσει αυτών δραστηριότητες και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή (βάσει στίγματος GPS). Επιπλέον θα προτείνονται αξιοθέατα, παραλίες και άλλα ενδιαφέροντα βάσει της αξιολόγησης άλλων χρηστών.
Το σύστημα θα έχει χαρακτηριστικά Επαυξημένης Πραγματικότητας, δηλαδή, ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει στην οθόνη του πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται μπροστά του ή σε μια ακτίνα γύρω του. Τέλος, στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθεί Κεντρικό Αποθετήριο Τουριστικού και Πολιτιστικού περιεχομένου για το Νησί, που θα επιτρέψει σε κάθε φορέα να δημιουργήσει και να διαχειριστεί το δικό του περιεχόμενο, αλλά και την αξιοποίηση αυτού από τρίτους, με στόχο τη συμπληρωματικότητα των σχετικών πρωτοβουλιών και την αποφυγή επικαλύψεων.
Μην ξεχνάμε ότι η Ζάκυνθος στηρίζεται κατά τρόπο απόλυτο σε αυτούς τους τομείς. Η καλοκαιρινή σεζόν σαν και αυτή που τώρα διανύουμε, καταβάλλουμε τη μεγαλύτερη προσπάθεια είσπραξης των κερδών από τουρίστες και επισκέπτες παρέχοντας υπηρεσίες και προσφέροντας προϊόντα. Η αξιοποίηση και η συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ενισχύσει την ανταγωνιστική αξία του νησιού μας αλλά και θα ενισχύει πολλαπλά το τουριστικό μας προϊόν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου