Νίκος Νικολόπουλος: Ντροπιάζουν την Πάτρα τα σχέδια του ΚΚΕ για το μέλλον της!


Με έκπληξή μου άκουσα τον Δήμαρχο που είναι βγαλμένος από τη «ναφθαλίνη» των Σοβιετικών μπαούλων, σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους κ. Κογκόλη και κ. Αβραμίδη να απορρίπτει την διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου από τοπικό φορέα. Ενός φράγματος που θα βοηθήσει την πόλη δίνοντας λύση στα αποθέματα νερού. Ενός φράγματος που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για μεγάλες βιομηχανίες, άρα είναι και μοχλός ανάπτυξης.
Ο κομμουνιστής δήμαρχος ζήτησε την διαχείρισή του να την έχει το κράτος. Από ότι φαίνεται ο εκ του Περισσού ορμώμενος και απολογούμενος δήμαρχος είναι και ευθυνόφοβος. Όχι κ. Πελετίδη. Εμείς οι Πατρινοί μπορούμε και θέλουμε να δώσουμε λύση και να διαχειριστούμε τα κρίσιμα θέματα της πόλης και όχι να τα "χαρίζουμε" και να παρακαλάμε το κράτος των Αθηνών.
 Μας μίλησε και για το φυσικό αέριο ο κ. Πελετίδης. Συγκεκριμένα στεναχωρήθηκε που δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός στην μεταφορά του, όπως γινόταν με το ηλεκτρικό ρεύμα στην Σοβιετική Ένωση. Δεν είναι δικά μου λόγια αυτά, μα του δημάρχου της τρίτης πόλης της χώρας μας το 2019. Στεναχωρήθηκε που δεν έχουμε κομμουνισμό στις μέρες μας. Αντί να στεναχωρηθεί για την υπανάπτυξη της πόλης, αναπολεί τον Στάλιν και την δικτατορία του προλεταριάτου!
Όσο για την ανάπτυξη του θαλασσίου μετώπου; Ο δήμαρχος της οπισθοδρόμησης τόνισε επανειλημμένα πόσο ορθό είναι για την πόλη να "αξιοποιηθεί" το μέτωπο φυτεύοντας λίγο γκαζόν, κατασκευάζοντας δύο γήπεδα ποδοσφαίρου και σκορπίζοντας κατά μήκος του 3-4 wc.
Ας καταλάβει ο απερχόμενος δήμαρχος ότι ο παραλιακός άξονας της Πάτρας, είναι τόσο μεγάλος, γι’ αυτό και προσφέρεται υπό όρους μιας ενδεδειγμένης δοσολογίας, αφενός ν΄ αναπτυχθεί το λιμάνι και αφετέρου ένα κομμάτι του να έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Να ξεχάσει, λοιπόν, τις στοχευμένες κατευθύνσεις που δίνει στον δημόσιο διάλογο και ν’ αποδεχθεί ότι η αξιοποίηση της λιμενικής ζώνης υπερβαίνει τις κοντόφθαλμες αντιλήψεις του ΚΚΕ γιατί είναι υπόθεση όλης της Πάτρας.
Ευτυχώς, όμως για την πόλη μας, σε λίγους μήνες θα είναι παρελθόν ο κ. Πελετίδης. Σε λίγους μήνες θα μπορεί να αναπολεί καθημερινά τον Στάλιν. Σε λίγους μήνες θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε για την Πάτρα των ονείρων μας, για την νέα Πάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου