ΠΑΤΡΑ : Η κομματική λογική της δημοτικής Αρχής βλάπτει σοβαρά το Κωνσταντοπούλειο

 


Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη

Σάλος έχει προκληθεί με όσα ευτράπελα και άκρως προβληματικά συμβαίνουν στο Ευγήρειο  της Πάτρας, μετά την παράνομη και αντιδημοκρατική απόφαση του Δημάρχου να καταργήσει την εκλεγμένη διοίκηση και με δική του, προσωπική παρέμβαση, να διοριστούν πρόσωπα δικής του επιλογής.

 

Τα όσα απαράδεκτα και πρωτοφανή συμβαίνουν στο Κωνσταντοπούλειο, προκληθέντα από την ωμή παρέμβαση του Δημάρχου, εκθέτουν συνολικά τον Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο και την ίδια την πόλη.

Και είναι, άραγε, αληθινά όσα αναφέρει ο διορισθείς με πρόταση του Δημάρχου, Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Πορφύρης, με το δημοσιευθέν στο διαδίκτυο ποίημα που έγινε… viral; Στο ποίημα αναφέρονται τα εξής:

«ΟΥΤΕ ο Δήμαρχος πληρώνει συνδρομές και καμαρώνει!

Κι αν το καταστατικό το γράφει σαν χρωστάς σε διαγράφει , δικολάβισα τα κρύβει και το ίδρυμα μας...σκύβει! Με σωτήρες τσαμπατζήδες, με μπουλντόζες και σκιντζηδες κρύβουμε και κυβερνάμε τρώμε πίνουμε γλεντάμε! Χαίρε ίδρυμα αρχόντων, τζαμπατζήδων, κάμπων, Λογγων. Χαίρετε και ‘σείς κορόιδα που τα βλέπετε, σαν ... βόδια!»

Δυστυχώς, η πόλη της Πάτρας παρακολουθεί με θλίψη, η κομματική λογική της δημοτικής αρχής να υιοθετείται και στο Κωνσταντοπούλειο, θέτοντας το ίδρυμα σε δεινή θέση. Και άραγε, εάν ούτε ο δήμαρχος δεν πληρώνει τη συνδρομή, πως είναι δυνατόν να πείσει ότι τον ενδιαφέρει η σωστή και χρήστη λειτουργία του γηροκομείου και όχι το συμφέρον του ΚΚΕ;

  • Γνωρίζει ο κ. δήμαρχος ότι από τότε που έβαλε «τους δικούς του», το ίδρυμα κλυδωνίζεται και απασχολεί την δικαιοσύνη;
  • Γνωρίζει ότι μεγάλη ανησυχία έχει καταλάβει τους τρόφιμους αλλά και τους εργαζόμενους, γιατί  αυτή η διοικητική ανωμαλία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο λουκέτο το Κωνσταντοπούλειο ευηγηρειο Πατρών;

 

Η δημοτική παράταξη «Νέα Πάτρα» καλεί τον δήμαρχο να μελετήσει το συνημμένο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος, Γιώργος Αναστασόπουλος και μετά να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και να δώσει απαντήσεις στα ανωτέρω αλλα και στα κατωτέρω ερωτήματα:

1. Κύριε Πελετιδη, γνωρίζετε ότι η φιλική σας διοίκηση κρίθηκε παράνομη από την αποκεντρωμένη διοίκηση;

2. Γνωρίζετε κ. Δήμαρχε ότι οι δικοί σας φίλοι κατέθεσαν  ασφαλιστικά μέτρα κατά του κ. Πορφύρη, δηλαδη εναντίον αυτού που εσείς διορίσατε Πρόεδρο, ζητώντας να του απαγορευθεί να ασχολείται με τον έλεγχο των πεπραγμένων του ιδρύματος;

3. Μήπως έχει διερευνήσει ο δήμαρχος γιατί οι «δικοί σας» έχουν σφόδρα ανησυχήσει με τα όσα βορβορωδη και σκανδαλώδη ανακάλυψε ο έντιμος  και ακέραιος κ. Ι.Πορφύρης;

4. Γιατί επί τόσο καιρό, ο Δήμαρχος δεν απαντάει στην βαρύτατη καταγγελία του κ. Πορφύρη, ο οποίος επί λέξει δηλώνει (και δημοσιεύει στην ιστοσελίδα MofiKon PDE): «Έγινε μεθόδευση με στόχο τον ορισμό προσωρινής διοίκησης από τον ΔΗΜΑΡΧΟ και την «άλωση» του Ευγηρείου από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.»;

5. Ζήτησε να πληροφορηθεί ο δήμαρχος από τον κ. Πορφύρη, ποιες είναι οι παρανομίες που ανακάλυψε και έφερε στο φως και έστειλε αρμοδίως ως όφειλε  στη Δικαιοσύνη , στην Αποκεντρωμένη, στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στη ΔΟΥ για τα μισθωτήρια χωραφιών, στους Οικονομικούς Ελεγκτές και στις αρμόδιες Επιθεωρήσεις των Υπουργείων;

Ο ερωτών

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

επικεφαλής δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

 

Υ. Γ. Παραθέτουμε το περιεχόμενο του συνημμένου αποκαλυπτικού ρεπορτάζ :

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ∆ΙΚΕΙΟ ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΟΥ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ»

Σε μια ασυνήθιστη προσήγηση, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, προχώρησε ο «παυθείς» πρόεδρος της εξελεγητικής επιτροπής του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου, Γιάννης Πορφύρης.

Καλεί εθελοντές να παραστούν σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Πάτρας και να καταθέσουν τις αλήθειες, γύρω από τις περιπέτειες του ιδρύματος, που έχουν προκληθεί από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ , η οποία έχει «βάλει πόδι» στο Ευγηρείο και τη λειτουργία του.

Η πρόσφατη εκλεγείσα διοίκηση, που κρίθηκε παράνομη από την αποκεντρωμένη διοίκηση, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του κ. Πορφύρη, ζητώντας να μην ασχολείται με τον έλεγχο των πεπραγμένων του ιδρύματος και είναι προγραμματισμένη

η κύρια συζήτηση της σχετικής αίτησης.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πορφύρης:

«Αύριο 14 Οκτωβρίου δικάζομαι γιατί ενοχλώ την παράνομη διοίκηση του ιδρύματος, γιατί κάνω γνωστά τα πάντα και με πλάγιο τρόπο θέλουν να μου κλείσουν το στόμα! Είμαι υποχρεωμένος να απολογηθώ δημόσια.

Ετσι δεν είναι το πρέπον;

Εγώ απλά ζητώ έναν, έστω έναν απ’ όσους (λένε ότι) αγαπούν το ίδρυμα να έλθει

να το βοηθήσει, να καταθέσει την αλήθεια και να με υπερασπιστεί...»!

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ «ΕΚΤΡΟΠΗΣ»

Το 2018 έγιναν εκλογές στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και εξελέγησαν τα 5 μέλη του νέου ∆Σ (πρόεδρος Αλ. Ανδρουλιδάκης) και τα 3 της εξελεγκτικής επιτροπής, με 5ετή θητεία.

Ενα χρόνο αργότερα παραιτήθηκε από την Εξελεγκτική Επιτροπή η κ. Αναγνωστοπούλου και την θέση της κατέλαβε ο πρώτος επιλαχών Γιάννης Πορφύρης.

Το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους επρόκειτο να επανασυγκροτηθεί σε σώμα το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο.

Τότε, τέθηκε ζήτημα έκτακτης σύγκλισης της γενικής συνελεύσης, με αίτημα την εξέταση τυχόν παρατυπιών, που έγιναν το ...2012 ( ήταν άλλο το ∆Σ)

 Καταγγέλθηκε εκείνη την περίοδο ότι η σύγκλιση της Γ/Σ ζητήθηκε και από μέλη του ιδρύματος που δεν είχαν δικαίωμα υπογραφής της αίτησης διότι δεν ήταν καταστατικώς εντάξει ( κατά 50%).

Επίσης, καταγγέλθηκε ότι επρόκειτο περί μεθόδευσης με στόχο τον ορισμό προσωρινής διοίκησης από τον ΔΗΜΑΡΧΟ και την «άλωση» του Ευγηρείου από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Πραγματοποιήθηκε ή έκτακτη Γ/Σ, αποχώρησαν τότε 33 μέλη, αλλά αποφασίσθηκε η προκήρυξη εκλογών και διορίσθηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή, με προσωρινό πρόεδρο τον Γιάννη Πορφύρη. Ηταν η περίοδος που ενέσκηψε η πανδημία και οι εκλογές μετατέθηκαν για τον Μάιο.

Ο Γιαν. Πορφύρης εγκαταστάθηκε από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι τις 27 Μαΐου στο ίδρυμα και ισχυρίζεται ότι από ελέγχους που έκανε, προέκυψε «ένα σχεδιασμένο μπάχαλο» γι’ αυτό και αντέδρασε αλλά μάταια...

Οι υπόλοιποι τέσσερις της διοικούσας επιτροπής, με τον ΔΗΜΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ «ΜΠΑΚΕΤΑ», έστησαν κάλπες για την εκλογή νέου ∆Σ. Εν προκειμένω καταγγέλλεται ότι τέσσερις υποψήφιοι δεν είχαν δικαίωμα εκλογής, ενώ δεκάδες ήταν και εκείνοι που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.

Τρία μέλη της παυθείσας διοίκησης (Ανδρουλιδάκης, ∆ριβήλας, Γουρδούπης) προσέφυγαν στην αρμόδια επιτροπή της αποκεντρωμένης διοίκησης, η οποία απεφάνθη ότι ήταν παράνομες οι εκλογές και έπρεπε τα πράγματα να επανέλθουν στην πρότερα θέση τους.

Ακολούθως, συνεκλήθει η εξελεγκτική επιτροπή, εξελέγη πρόεδρος ο Γιάννης Πορφύρης και επανήρχισε τους ελέγχους, ως όφειλε, στο ίδρυμα.

Σ’ αυτήν ακριβώς τη χρονική στιγμή, το ∆Σ έκανε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Γιαν. Πορφύρη και στις 2 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος Πρωτοδικών Μηνάς Τζωρακάκης, εξέδωσε προσωρινή διαταγή, υποχρεώνοντας προσωρινά τον Γιαν. Προρφύρη να μην ασχολείται με τον έλεγχο του ιδρύματος...

Εδώ βρισκόμαστε σήμερα. Στην κύρια συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων. Φυσικά, δεν πρόκειται να τελειώσει εδώ το σήριαλ, που έχει φέρει στη δίνη μιας πρωτόγνωρης κρίσης το Κωνσταντοπούλειο Ευγήρειο... Επονται οι ορκωτοί λογιστές και πολλά άλλα ακόμη...

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου