"Πράσινο" από λοιμωξιολόγους για έναρξη των Super League 2 και Volley League

Μπάλα από παιχνίδι της Super League 2020-21

Οι λοιμωξιολόγοι μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν με τους ανθρώπους του αθλητισμού έδωσαν τη συγκατάθεση τους για να έχουμε ξανά πρωτάθλημα σε Super League 2 και Volley League.

Το πράσινο φως ώστε να έχουμε ξανά πρωτάθλημα σε Super League 2 και Volley League το επόμενο Σαββατοκύριακο (16-17/1) έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι στη συνεδρίαση που είχαν την Παρασκευή (8/1). 

 Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή (8/1) το πρωί οι κ.κ. Μαυρωτάς (γγΑ), Μπουτσικάρης (πρόεδρος της SL1), Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ), Λεουτσάκος (πρόεδρος SL2), Ταρνατώρος (πρόεδρος Volley League) και Μπαντής (πρόεδρος ΠΣΑΠ) πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους και τους έθεσαν επί τάπητος όλα τα δεδομένα, προκειμένου να εκκινήσουν τα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Volley League.

Μεταξύ άλλων δόθηκαν εγγυήσεις για τα τεστ και για αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ούτως ώστε να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις όπως και έγινε τελικά.

Η σχετική ανακοίνωση από τη Γ.Γ.Α. αναφέρει:

"Οι συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού και των αθλητικών φορέων του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ έφεραν αποτέλεσμα, καθώς από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές δόθηκε η άδεια για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League 2 και εκείνου της Α1 βόλεϊ ανδρών από το σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου 2020.

Ομόφωνα, λοιπόν, εγκρίθηκε από την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» η εισήγηση της«Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες»,αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και της Volley League Ανδρών την επόμενη εβδομάδα.

Το «πράσινο φως» άναψε κατόπιν των διαβεβαιώσεων για την αυστηρότατη τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία προβλέπουν και εβδομαδιαίο μοριακό έλεγχο. Ελήφθησαν υπόψη, επιπλέον, ο όχι μεγάλος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα και οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες καθημερινές προπονήσεις, αλλά και η μέχρι στιγμής απουσία επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου, εξαιτίας αυτών των δραστηριοτήτων.

Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι βάσει των ανωτέρω προϋποθέσεων είναι μικρές οι πιθανότητες επιδημιολογικής επιβάρυνσης και στη συνέχεια".

Super League 2 2020-2021

Α.Ο. Ξάνθης (υποβιβάστηκε από “Super League 1”)

Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. (υποβιβάστηκε από “Super League 1”)

Χανιά (Α.Ο.Χ. Κισσαμικός)

Λεβαδειακός

Α.Ε. Καραϊσκάκης

Απόλλων Λάρισας 1937

Γ.Σ. Εργοτέλης ‘88

Παναχαϊκή Γ.Ε. 1897

Γ.Σ. Δόξα Δράμας 2017

Α.Ο. Πλατανιάς

Α.Ο. Τρίκαλα (προβιβάστηκε από “Football League”)

Ιωνικός (προβιβάστηκε από “Football League”)

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου