Εισήγηση επιτροπής: «Όχι» σε άνοιγμα καταστημάτων και διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη

 Στο να μην ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, και να μην επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις από αύριο, Σάββατο, προσανατολίζονται σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί, στην έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Επίσης, θα γίνουν μαζικά τεστ σε επιχειρήσεις.

 


Υπενθυμίζεται ότι τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα σε περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και η Κοζάνη, τέθηκαν επί τάπητος σε έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, με φόντο την απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις συγκεκριμένες περιοχές φέρεται να προκαλούν προβληματισμό.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Β. Παπαευαγγέλου, δήλωσε ότι στη Θεσσαλονίκη η αύξηση κρουσμάτων άγγιξε το 28% και τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 2.000. 

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως η Π.Ε. Κοζάνης έχει 738 ενεργά κρούσματα, καθώς κατά το τελευταίο δεκαήμερο τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Κοζάνης αυξήθηκαν κατά 97,56%. Ως προς την Αχαΐα, είπε ότι τα ενεργά κρούσματα είναι 1.062.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου