ΛΕΥΚΑΔΑ : Με εντατικούς ρυθμούς η επισκευή του 5ου Νηπιαγωγείου



Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι επισκευαστικές εργασίες στο σεισμόπληκτο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας, προκειμένου να παραδοθεί το ταχύτερο δυνατό στους μαθητές προς χρήσ

Το χώρο των εργασιών επισκέφθηκε και πάλι προχθές (25/5/2021) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου για την εξέλιξη των εργασιών και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που του έχει δοθεί.

 

 

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα την ομαλή και συνάμα ταχύτατη εξέλιξη των εργασιών σο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας. Μια σχολική μονάδα που δυστυχώς παραμένει κλειστή εδώ και 6 χρόνια, στερώντας την από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Δίχως να μεμψιμοιρούμε και να στεκόμαστε σε ευθύνες του παρελθόντος, θέσαμε από την αρχή προτεραιότητά μας την αποκατάστασή του και σήμερα είμαστε ευτυχείς που το έργο εκτελείται. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με υπευθυνότητα και συνέπεια για το κοινό καλό. Σύντομα το 5ο Νηπιαγωγείο θα αποτελεί μια ασφαλή και λειτουργική σχολική μονάδα, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Τα έργο «Επισκευές λόγω Σεισμού στο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας» ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα (Απρίλιος 2021) και σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αυτή την περίοδο γίνονται οι εργασίες ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού του κτιρίου. Μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης της στατικής επάρκειας του κτιρίου, θα ακολουθήσουν εκτεταμένες εργασίες για την επισκευή / αποκατάσταση των λοιπών οικοδομικών στοιχείων και εγκαταστάσεων (δάπεδα, τοίχοι, στέγες, πορτοπαράθυρα, ηλεκτρομηχανολογικά, κλπ.).

 

Το έργο έχει προϋπολογισμό 170.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2015ΕΠ02200006, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ E.E. «ΚΥΑΝΘΟΣ Ε.Τ.Ε.».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου