ΠΑΤΡΑ : Συνελήφθη μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές σε οικίες

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σεσυμμορία, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση του νόμου για τα όπλα. 


 

 

 

 

 

 

Ειδικότερα, ο δράστηςσήμερα το πρωί, μετέβη σε διαμέρισμα στην Πάτρα, με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να προλάβει να ολοκληρώσει την πράξη του, διότι συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή. O δράστης αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του, απωθώντας βίαια τους αστυνομικούς, με σκοπό να αποτρέψει τη δέσμευσή του.

Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον αλλοδαπό άνδρα,  βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσανδιαρρηκτικά εργαλεία και εξαρτήματα, ένα φακό, έναν αναδιπλούμενο πολυεργαλείο, δυο κατσαβίδια, καθώς και ένα tablet, το οποίο είχε αφαιρεθεί χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από οικία ημεδαπού άνδρα.

Από την μεθοδική έρευνα, που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο αλλοδαπός άνδρας, ενεργώντας από κοινού με ακόμα τρεις συνεργούς του, από τον Σεπτέμβριο του έτους 2020 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, διαπράττοντας συνολικά (18) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην Πάτρα, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 4.000ευρώ, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές.

Παράλληλα, οι δράστες παραβιάζοντας τους ομφαλούς των κλειδαριών από τις πόρτες των οικιών, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την εγκληματική τους δράση, ξεπερνά τις (35.000) ευρώ.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη, προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Βουλγαρικές και Ισπανικές αρχές για διάφορα αδικήματα, όπως κλοπές, ληστεία, υπεξαίρεση οχήματος και πορνεία.

Ο συλληφθείςοδηγήθηκεστον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου