Συνελήφθησαν είκοσι εννέα άτομα στη Δυτική Αχαΐα για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού

  

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στη Δυτική Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, είκοσι εννέα ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού,  εμπρησμό, περί όπλων, περί πυροτεχνημάτων και φωτοβολίδων και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στη Δυτική Αχαΐα, οι συλληφθέντες ως οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, προσέγγισαν πεζοί δημοτικό στάδιο, όπου επιτέθηκαν σε οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, εκτοξεύοντας προς το μέρος τους ναυτικές φωτοβολίδες-πυρσούς, κροτίδες μεγάλης ισχύος και πέτρες.

 

Από τις ρίψεις των φωτοβολίδων προκλήθηκε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση, που κατασβήστηκε από δυνάμεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ενώ στον τόπο του περιστατικού βρέθηκαν υπολείμματα φωτοβολίδων-πυρσών και μια κροτίδα μεγάλης ισχύος. 

 

Στη συνέχεια τα άτομα αποχώρησαν με οχήματα και σε έλεγχο, που τους ενήργησαν οι αστυνομικοί, βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν τα εξής :

 

  • μια ναυτική φωτοβολίδα – πυρσό,
  • ένα αποξηλωμένο τμήμα ασφάλτου,
  • ένα σπρέι πιπεριού,
  • δυο κροτίδες
  • δυο κουκούλες τύπου full face και
  • ένα πανό.

 

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου