ΠΑΤΡΑ : σπιράλ: Τραγέλαφος με τις ενοικιάσεις κτιρίων από τον Δήμο

 

Δύο κενοί όροφοι στη Μπουκαούρη και νέα μίσθωση στο κέντρο

Άστοχων επιλογών συνέχεια αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, σχετικά με την αξιοποίηση δύο ορόφων του κτιρίου που μισθώνει στη συμβολή των οδών Γούναρη και Μπουκαούρη. Μετά από την παρέλευση δύο ετών που οι εν λόγω όροφοι παραμένουν κενοί -και αφού ανεξήγητα ναυάγησαν τρόποι αξιοποίησής που είχαν κατά καιρούς προταθεί- η Δημοτική Αρχή προχώρησε πρόσφατα σε εξαγγελία μελλοντικής χρήσης που δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, λόγω κακού σχεδιασμού, ελλιπούς εξοπλισμού και αντικειμενικών δυσκολιών. Και ενώ το ενοίκιο θα εξακολουθεί να πληρώνεται και ο χώρος θα παραμένει αναξιοποίητος, ο Δήμος Πατρέων προχωρά στη μίσθωση νέου κτιρίου για να στεγάσει (κάποιες μόνο από) τις δημοτικές παρατάξεις, όπως έχει υποχρέωση. Τραγέλαφος!

 Ο λόγος για το κτίριο που έχει μισθωθεί από τον Κοινωνικό Οργανισμό προκειμένου να στεγάζει τις Δομές Αστέγων του Δήμου: το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και το Υπνωτήριο. Οι δύο πάνω όροφοι του κτιρίου, όμως-παρότι έχουν κι αυτοί νοικιαστεί από το 2019- δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα και παραμένουν άδειοι και μη επιπλωμένοι. Στο μεσοδιάστημα υπήρξαν προτάσεις αξιοποίησης που έπεσαν όλες στο κενό. Οι πιο πρόσφατες: η μεταφορά υπηρεσιών του ΚΟΔΗΠ από γειτονικό κτίριο και η στέγαση των δημοτικών παρατάξεων. Το ΔΣ του Οργανισμού και ο Δήμαρχος απέρριψανόλες τις εναλλακτικές.

Και τώρα, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, ο Οργανισμός πήρε απόφαση να αξιοποιήσει τους δύο ορόφους φιλοξενώντας συλλογικότητες, σχήματα και ομάδες που θα επισκέπτονται την Πάτρα στο μέλλον. Ποια σχήματα και για ποιες εκδηλώσεις; Σε τι υποδομές, με τι επίπλωση; Με ποια διαδικασία και με τίνος την ευθύνη; Και το κυριότερο: Εξέλιπαν οι λόγοι κοινωνικής ευαισθησίας και προσωπικών δεδομένων που αφορούν τους άστεγους συμπολίτες μας, στους οποίους στηρίχτηκε η άρνηση υλοποίησης όλων των προτεινόμενων χρήσεων; Εκεί που η Δημοτική Αρχή δεν επιθυμούσε να μπαινοβγαίνουν εργαζόμενοι του Δήμου και μέλη παρατάξεων, τώρα θα επιτρέπει να διανυκτερεύουν ξένες πολιτιστικές και αθλητικές αποστολές; Οξύμωρο.

Και την ίδια ώρα η λύση που η Δημοτική Αρχή προκρίνει για τη δημιουργία γραφείων των δημοτικών παρατάξεων (υποχρέωση που προκλητικά δεν εκπληρώνει εδώ και δύο χρόνια) είναι η μίσθωση άλλου κτιρίου στο κέντρο, το οποίο μάλιστα δεν επαρκεί για την κάλυψη της εν λόγω ανάγκης. Δυστυχώς, έχουν χαθεί το μέτρο, η σύνεση και η λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου