ΠΑΤΡΑ : Το τραγούδι του αποχαιρετισμού για το Νίκο Μπρουσινό







Σε κλίμα έντονης συγκίνησης συγγενείς, φίλοι και κυρίως πρόσκοποι, παλαιοί και νέοι, συνόδευσαν  το μεσημέρι στην τελευταία του κατοικία τον Νίκο Μπρουσινό, τον αξέχαστο Τίγρη,  τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Μετά την ταφή και γύρω  από το μνήμα του οι συνάδελφοί του αφιέρωσαν  το «τραγούδι του αποχαιρετισμού».

 


Στη σορό του εκλιπόντος κατατέθηκαν πολλοί στέφανοι μεταξύ των οποίων  της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων και του 2ου Συστήματος,  των οποίων υπήρξε από τα ιστορικά στελέχη,ενώ στη μνήμη του συγκεντρώθηκε και χρηματικό ποσό υπέρ της Κιβωτού Αγάπης.

Στο μεταξύ αίσθηση προκάλεσε η παρακάτω συγκινητική και θαρραλέα ανάρτηση του Κωσταντίνου Δάσιου

«Ο Τίγρης δεν κατάφερε να δει να του απονέμεται η ανώτατη προσκοπική διάκριση, το Παράσημο του Αργυρού Φοίνικα, που τόσο άξιζε, και για το οποίο είχε προταθεί από τον Ιανουάριο. Η ευθύνη είναι της κεντρικής διοίκησης και τα αργά αντανακλαστικά της, αλλά δεν είναι ώρα για ευθύνες.

Μη μπορώντας να δεχτώ την κατάσταση, θεώρησα καθήκον μου να δώσω στην οικογένεια να του καρφιτσώσει στο πέτο το πιν του Αργυρού Φοίνικα για να τον συνοδεύει στο Αιώνιο Ταξίδι. Το έκαναν με χαρά.

Ο Τίγρης θα έχει μαζί του για πάντα τον Αργυρό Φοίνικα. Του τον απένημε με υπερηφάνεια το αγαπημένο του 2ο Σύστημα. Αυτό μετρά για εκείνον».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου