ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ Γράφει ο Ανδρέας Αλεξ. Βρής : Είναι πολλά τα… περιστατικά Αρη

 Ήταν  Φεβρουάριος του 2015 όταν ήλθε στο φώς η τραγική υπόθεση της δολοφονίας του φοιτητή  Βαγγέλη Γιακουμάκη που υπέφερε στα χέρια νταήδων Κρητικών συμφοιτητών του.

Θεωρήσαμε τότε το πρωτοφανές περιστατικό ως μεμονωμένο αν και ήταν ένα σαφές πρώτο καμπανάκι, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην κοινωνία μας, λαμβανομένων υπ΄ όψιν και όλων των αρνητικών παραμέτρων του τραγικού γεγονότος.

Φτάσαμε στον Μάιο του 2020 όταν κατεγράφη το ακραίο περιστατικό με το βιτριόλι εναντίον της άτυχης Ιωάννας. Δεύτερο καμπανάκι. Και έρχεται καταιγισμός.

Αρχές του 2021 προκαλούν σοκ οι καταγγελίες  της Σοφίας  Μπεκατώρου, που ανοίγουν τον Ασκό του Αιόλου  με  πολλές παρόμοιες άλλες,  για αδικήματα και  δράστες υπεράνω υποψίας που ανάγονται  σε προηγούμενα χρόνια.

Τον Ιανουάριο επίσης δυο αδέλφια βιαιοπραγούν σε βάρος υπαλλήλου του μετρό μέρα μεσημέρι  σε κοινή θέα.

Στον απόηχο των καταγγελιών Μπεκατώρου νέο σοκ τον Μάρτιο με την υπόθεση Λιγνάδη.

Ακολουθούν μέσα στον Απρίλιο :

Δύο ακραίου τύπου εγκλήματα για προσωπικές διαφορές.

Οι αποκαλύψεις αθλητών της Ενόργανης Γυμναστικής για σημεία και τέρατα στο χώρο.

Τα ανατριχιαστικά νέα για το Γηροκομείο /κολαστήριο στα Χανιά με τους περίεργους δεκάδες θανάτους ηλικιωμένων.

Η ανεξιχνίαστη μέχρι τώρα δολοφονία , μέρα μεσημέρι, του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

Τα έργα και οι ημέρες Φουρθιώτη  περί των οποίων εξωφρενικών … μαθαίνουμε αυτές τις μέρες.

Πολλά συμβάντα τόσης ακρότητας για την μικρή μας Ελλάδα.

Καθώς όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Όλα επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική κοινωνία είναι βυθισμένη σε βαθιά παρατεταμένη κρίση και όχι μόνο οικονομική.

Γιατί δεν είναι μόνο οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές / δράστες των ακροτήτων. Είναι και ένας ολόκληρος περίγυρος δίπλα  τους που τους, ανέχεται, παραβλέπει, συγκαλύπτει και εκκολάπτει τέτοιες συμπεριφορές που αντανακλούν στο κοινωνικό σύνολο.

Θα μιλήσουμε ανοικτά με τόλμη και χωρίς πάθος: Το πρόβλημα, δεν άπτεται μόνο της  μαζικής ψυχολογίας, είναι πρωτίστως και πολιτικό,  έχει ονοματεπώνυμο και έρχεται από προηγούμενες δεκαετίες όταν οι πολίτες εκμαυλίστηκαν με την επίπλαστη ευημερία, διαποτίστηκαν και διαβρώθηκαν  από την διαφθορά του εύκολου χρήματος, εθίστηκαν στην απάτη  και την αναξιοκρατία.. στο όνομα και χάριν της …δημοκρατίας. Να μη ξεχνάμε.

Αυτά πληρώνουμε, ετεροχρονισμένα, σήμερα. Η κατάσταση αφορά όλους.  Είναι συλλογική όσο και αν οι ( πολιτικές ) ευθύνες επιμερίζονται. Και μη χειρότερα…

Χριστός Ανέστη !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου