Νίκος Νικολόπουλος: Προφανώς το μόνο πρόβλημα που απασχολεί τον Μητσοτάκη είναι η στέγαση των προσφύγων

«Αν η Γερμανία μπορέσει να χτίσει σπίτια για τους πρόσφυγες αυτούς, θα συζητήσω βεβαίως την προσφορά. Αλλά δεν μπορώ να προσφέρω στους πρόσφυγες κάτι που δεν μπορώ να προσφέρω στους Έλληνες πολίτες. Είμαι πολύ ξεκάθαρος ως προς αυτό. Διότι έχουμε περιορισμένη δυνατότητα κοινωνικής στέγασης στην Ελλάδα"

Τάδε έφη ο κ. Μητσοτάκης στην ερώτηση αν θα δεχτεί η Ελλάδα να της στείλει η Γερμανία πρόσφυγες να μείνουν μόνιμα εδώ.

Προφανώς το μόνο πρόβλημα που τον απασχολεί είναι η στέγαση των προσφύγων. Όλα τα άλλα είναι λυμένα και δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, αρκεί να τα βρούμε στην τιμή.Για τους  Ελληνες που από την πρώτη Ιουνίου θα χάσουν τα σπίτια τους  δεν υπάρχει κανένας προβληματισμός στον κ. Μητσοτάκη.

 Εν τω μεταξύ προφανώς έχει στο μυαλό του την λύση. Τα σπίτια των Ελλήνων που θα πάρει με τον Πτωχευτικό ο ιδιωτικός Φορέας  που προβλέπεται, τα πουλάει στους Γερμανούς και μένουν οι μετανάστες που θα μας στείλουν πεσκέσι. Κοιτάξτε διαφορά Κράτους υπεύθυνου  από Κράτος καρικατούρα.

Όι Γερμανοί, υπεύθυνο Κράτος που υπερασπίζεται τα συμφέροντά του,  δεν θέλουν τους μετανάστες. Προκειμένου να τους έχουν στην χώρα τους να τους φυλάνε, να τους τρέφουν και να έχουν και την ενδεχομένως αυξημένη εγκληματικότητα αλλά και τον φόβο της εθνικής και κοινωνικής αλλοίωσης είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω για να τους ξεφορτωθούν  και να το λύσουν οριστικά και δια παντώς.

Τι κάνει το κράτος καρικατούρα, το Ελληνικό Κράτος που το τελευταίο που το ενδιαφέρει είναι τα συμφέροντά του. Δέχεται τους μετανάστες για μόνιμη εγκατάσταση, δεν υπολογίζει εθνικές, εθνοτικές  και κοινωνικές συνέπειες, δεν υπολογίζει ασφάλεια των πολιτών, δεν υπολογίζει ριζική αλλοίωση εθνοτικής σύστασης, δεν υπολογίζει Εθνική ασφάλεια με έναν άπληστο και απαιτητικό γείτονα που το παίζει προστάτης και ηγέτης των μουσουλμάνων. Τίποτα από αυτάδεν υπάρχει αρκεί οι μετανάστες να έχουν σπίτι να μείνουν.

Αν λύθεί αυτό όλα καλά. Βεβαίως και στην σωστή τιμή. Το εκπληκτικό είναι ότι η αποδοχή της πρότασης των Γερμανών, την οποία εμείς δεν την ξέραμε, τώρα την μάθαμε,  δεν προήλθε μετά  από συζητήσεις κρατικών αξιωματούχων.

Συμφωνήθηκε με ένα δημοσιογράφο μιας κίτρινης εφημερίδας που κατ επανάληψη έχει εκφραστεί προσβλητικά για τους Ελληνες. Τέτοια

βιασύνη δηλαδή να δεχθούμε τους μετανάστες ή μήπως να πάρουμε τα λεφτά ; Δενξέρω ποιο είναι το πιο επείγον. Μήπως πάλι φοβήθηκε ο κ. Μητσοτάκης μην πέσει η τιμή; Δεν ξέρουμε.

Αλλά γιατί δεν προτείνει να πληρώσουν την Τουρκία για να τους δεχθεί μια και είναι πολύ πιο κοντά οι μετανάστες θρησκευτικά και φιλοσοφικά  με τους Τούρκους, αλλά και οι Γερμανοί έχουν πολύ καλές σχέσεις με τους Τούρκους. 

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

 Ιδρυτικο μέλος κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου