ΠΑΤΡΑ : Πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος ...

... θα έχουν οι Πατρινοί και οι επισκέπτες μέσω νέας ασφαλτοστρωμένης οδού που θα κατασκευάσει ο Δήμος και η οποία θα ξεκινά από την Ζάστοβα μέχρι την Κοκκινόβρυση.

Το σημαντικό, για την πόλη, έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» και εγκρίθηκε 1.712.000 ευρώ χρηματοδότηση.

Ο στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι πέραν της Aνάπλασης του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, να αναδειχθεί και το Παναχαϊκό όρος.

 

Οι Πατρινοί να έχουν ασφαλή και σύγχρονη πρόσβαση σε μεγάλο υψόμετρο για την αναψυχή τους, ενώ ταυτόχρονα να εξυπηρετούνται και πολλοί αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής.

Το Παναχαϊκό παρά το ότι απέχει ελάχιστα από την πόλη, μέχρι τώρα η οδική πρόσβαση σε αυτό είναι δύσκολη.

Η μελέτη του έργου έγινε από την Διεύθυνση Έργων Υποδομής του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή εκφράζει και πάλι δημόσια τις ευχαριστίες της προς τους εργαζόμενους για την όλη τους προσπάθεια.

Το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» συνολικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης σε συνεργασία με τη ΜΟΔ.

Βασικό στοιχείο του είναι η δανειοδότηση των ΟΤΑ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χρηματοδότηση των έργων τους. Οι δήμοι δεν επιβαρύνονται, διότι η αποπληρωμή των επενδυτικών δανείων καλύπτεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.  

Με το πρόγραμμα ενισχύονται οι ΟΤΑ όλης της χώρας, μέσω της κατασκευής έργων και προμήθειας εξοπλισμού στους τομείς:

  • ύδρευσης, αποχέτευσης
  • αποκατάστασης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)
  • αγροτικής οδοποιίας
  • ανέγερσης ή αποκατάστασης δημοτικών κτιρίων
  • αντιπλημμυρικής προστασίας
  • αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου