ΠΑΤΡΑ : Εφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Χελάς

Έφυγε χθες από τη ζωή ο γνωστός κατασκευαστής οικοδομών Κωνσταντίνος Χελάς, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζε η ευγένεια και η πραότητα. Αφοσιωμένος στην οικογένειά του και στις αρχές που πίστευε ότι οδηγούν την κοινωνία στην πρόοδο και την ευημερία.

 

 

Γεννημένος στην Καλαμάτα το 1933, ο Κ. Χελάς είχε μεταναστεύσει στον Καναδά για ένα μικρό χρονικό διάστημα μαζί με τη σύζυγό του Παναγιώτα, η οποία τον ακολουθούσε και τον στήριζε από τα νεανικά τους χρόνια.

Επέστρεψαν οικογενειακώς στην Ελλάδα το 1972 και εγκαταστάθηκαν στην Πάτρα. Ηταν συνειδητή επιλογή του να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην Αχαΐα (στον κατασκευαστικό κλάδο). Οι οικοδομές και ειδικότερα η κατασκευή πολυκατοικιών ήταν στο επίκεντρο του επαγγελματικού ενδιαφέροντός του με σημαντικότερο επίτευγμα το συγκρότημα κατοικιών που φέρει το επώνυμό του (Χελά) στην περιοχή του Κάστρου της Πάτρας.

Ήταν διακριτικός, σεμνός και τον χαρακτήριζε η αστική ευγένεια. Πίστευε πως δεν αξίζει τον κόπο να αναλώνεται κανείς σε διαφωνίες, κόντρες και διαμάχες. Αντιθέτως, ήταν υποστηρικτής του διαλόγου και της ανάγκης να βρίσκει η κοινωνία αυτά που την ενώνουν. Αυτές οι αρχές ώθησαν τον Κωνσταντίνο Χελά να ασχοληθεί με τα κοινά του κατασκευαστικού κλάδου.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ενωσης Κατασκευαστών Πάτρας και για πολλά χρόνια την υπηρέτησε από τη θέση του γενικού γραμματέα. Επίσης, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Μεσσηνίων και του Ελληνοκαναδικού Συνδέσμου.

 Με τη σύζυγό του απέκτησαν δύο παιδιά, την Κόνι και τον Παναγιώτη (που ακολούθησε τα βήματά του στον επιχειρηματικό κλάδο), και ευτύχησε να δει έξι εγγόνια. 

Η εξόδιος ακολουθία για τον Κ. Χελά θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορος αύριο, στις 5:00 μ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου