ΠΑΤΡΑ / Γιώργος Ρώρος: Τέλος το αλισβερίσι των μποναμάδων

Όλο το προηγούμενο διάστημα άπαντες οι φορείς της τοπικής αγοράς, ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών και η Ομοσπονδία των Εμπόρων ανέδειξαν τον τρόπο διάθεσης των αδειών για την συμμετοχή στους μπουναμάδες κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του 2016 από την δημοτική αρχή.

 

 

Η εισαγγελική αρχή επιλήφθηκε του παραπάνω θέματος κατόπιν δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο και όχι μετά από δική μας αναφορά, όπως ψευδώς και αναληθώς αναφέρεται από συνεργάτες της δημοτικής αρχής και  κατέληξε ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου.
Τονίζουμε και πάλι ότι η δημοτική αρχή είχε παραχωρήσει άδειες για συμμετοχή στους μπουναμάδες, οι οποίες μετά την ενδελεχή έρευνα της Αστυνομίας βρέθηκαν παραποιημένες ως προς τα προϊόντα διάθεσης προς πώληση, ενώ διαπιστώθηκε ότι αυτές μεταπωλήθηκαν έναντι του ποσού των 750 και 350 ευρώ, από δωρεάν που είχαν παραχωρηθεί στους δικαιούχους.
Από την αρχή της όλης υπόθεσης είχαμε τοποθετηθεί ότι για τον εν λόγω ζήτημα υπάρχουν σαφέστατα πολιτικές ευθύνες για την όλη διαδικασία χορήγησης των συγκεκριμένων αδειών, ενώ σε καμία περίπτωση δεν ήταν στόχος μας να την πληρώνουν εργαζόμενοι.
Φυσικά και δικαίως το δικαστήριο έκρινε ότι οι εργαζόμενοι δεν είχαν ποινική ευθύνη για τον τρόπο χορήγησης των παραπάνω αδειών, ενώ από την ακροαματική διαδικασία και τη μαρτυρία των δύο αντιδημάρχων προέκυψε το δίκαιο των όσων υποστηρίζαμε, δηλαδή ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ως προς τη διαχείριση και διάθεση των συγκεκριμένων αδειών. 
Νιώθουμε ιδιαίτερα δικαιωμένοι μετά και από την κατάθεση των δύο αντιδημάρχων ενώπιον του δικαστηρίου, ότι από το επόμενο έτος που αναδείξαμε το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή από το έτος 2017 και μετά ακολουθείτε άλλη διαδικασία, διαδικασία που είχαμε έγκαιρα υποδείξει ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους φαινόμενα.

Γιώργος Ρώρος 

τ. Πρόεδρος Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών
 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
 

"Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Ώρα Πατρών», κ. Ρώρος, σε ανακοίνωσή του που υπογράφει ως τ. Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, αντί να απολογηθεί που μετά τις καταγγελίες του στα μέσα ενημέρωσης, σύρθηκαν στα Δικαστήρια εργαζόμενοι του Δήμου, με περίσσιο θράσος ζητάει και τα ρέστα!

Πράγματι ως Πρόεδρος είχε βάλει στο στόχαστρο τους μποναμάδες και κυνηγούσε τους βιοπαλαιστές. Κατηγορούσε την Δημοτική Αρχή για το φοβερό… έγκλημά της, να παραχωρήσει δωρεάν 20 άδειες για τους μποναμάδες στον Σύλλογο Πολυτέκνων, για να δοθούν στα μέλη του.

Ο κ. Ρώρος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, απαιτούσε να δημιουργηθεί «Κιόσκι Νομιμότητας» στις λαϊκές αγορές, για να τιμωρούνται οι γιαγιάδες που πωλούσαν άγρια χόρτα που μάζεψαν οι ίδιες και κεντήματα, όπως και οι Αφρικανοί, κατά κύριο λόγο, που διέθεταν προς πώληση μικροαντικείμενα, αλλά και να απομακρυνθεί από το κέντρο της πόλης και την σημερινή της θέση, η λαϊκή αγορά που πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα.

Αυτούς θεωρεί ο κ. Ρώρος εχθρούς των εμπόρων και του υγιούς ανταγωνισμού και όχι τις πολυεθνικές αλυσίδες που οδηγούν σε λουκέτο και χρεοκοπία τις χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, εμπόρους και επαγγελματίες. Αυτή είναι η περίφημη «δίκαιη ανάπτυξη».

Ο κ. Ρώρος και ο ΣΥΡΙΖΑ ως Κυβέρνηση, αλλά και ως αντιπολίτευση, υπηρετούν με συνέπεια τον δρόμο ανάπτυξης, που συμφέρει τους λίγους και καταδικάζει στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα.

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, θα συνεχίσει με συνέπεια λόγων και έργων, τον αγώνα της, μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που εφάρμοσε πιστά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η σημερινή της Ν.Δ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου