ΠΑΤΡΑ : « Τα μπλουζ του Θάνου Μικρούτσικου».

 Στον επόμενο… μουσικό τόνο, το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας θα κινείται σε ρυθμούς «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ». Η αυλαία της τριήμερης φετινής ενότητας ανοίγει ΣΗΜΕΡΑ  (Πέμπτη) 1η Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στον πολυχώρο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων, με « Τα μπλουζ του Θάνου Μικρούτσικου».

Μέσα από την συναυλία θα αναδειχθεί η τάση του μεγάλου πατρινού δημιουργού προς το σύνθετο αυτοσχεδιασμό. Τάση που τον ακολουθούσε στο έργο και τα τραγούδια του, από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '70. Ο Θάνος πειραματιζόταν σε νέες μουσικές φόρμες και συνεργαζόταν με νέους ανθρώπους, τολμώντας πάντα μια καινούρια προσέγγιση στα τραγούδια του. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Μπαλάντες, μελωδίες, λαϊκά τραγούδια βαφτίζονται και ξαναγεννιούνται με τζαζ ηχοχρώματα και με σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο στην αυριανή συναυλία, φέρνοντας στο προσκήνιο τις Τζαζ-ροκ αναφορές που υπάρχουν σε κομμάτια όπως «Το κακόηθες μελάνωμα» από το «Εμπάργκο» και κυρίως στη live εκδοχή του από το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, τον Ιούλιο του '82, έτσι όπως καταγράφηκε, ως «Κι αυτό κακόηθες παιδιά;», στο LP «Αραπιά Για Λίγο Πάψε Να Χτυπάς με το Σπαθί». Στοιχεία τζαζ και αυτοσχεδιασμού μπορεί κάποιος να ανακαλύψει όμως ακόμα και στα «Πολιτικά Τραγούδια» καθώς και σε άλλους δίσκους ή και τραγούδια εκείνης της περιόδου.

Βασικοί συνεργάτες του Θάνου Μικρούτσικου, θα φέρουν στο προσκήνιο μουσικές στιγμές του συνθέτη με τον τρόπο που εκείνος Θα ήθελε. Αγγίζουν τις μελωδίες του και συνομιλούν μαζί τους ενώ ο Χρήστος Θηβαίος τραγουδάει Καββαδία (Λύχνος του Αλλαδίνου,'Ενα μαχαίρι, William GeorgeAllum κ.α) Μπρεχτ, Τριπολίτη (Μπουμ,'Ενα μπλουζ η αγάπη μου πένθιμο), Καβάφη, Ελευθερίου(Άμλετ).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου και η σύζυγός του Μαρία Παπαγιάννη.

Παίζουν : Καλλίστρατος Δρακόπουλος (Τύμπανα), Μάξιμος Δράκος (πιάνο), Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο) , David Lynch ( σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά).  Τραγουδάει  ο Χρήστος Θηβαίος. 

Κατά την διάρκεια της τριήμερης ενότητας του «JAZZ» + «ΠΡΑΞΕΙΣ»,  ο χώρος όπου  φιλοξενείται η έκθεση «Νο paper limit» στα Παλαιά Σφαγεία θα είναι επισκέψιμος για το κοινό, από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.

Η προμήθεια των εισιτηρίων για την συναυλία γίνεται στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου καθημερινά από τις 11.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα και ηλεκτρονικά από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr και στο βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» , Φιλοποίμενος και Κορίνθου.

Οι τιμές των εισιτηρίων για την συναυλία διαμορφώνονται ως εξής: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών,  7.00€. Για συλλόγους - σωματεία και για προμήθεια από 10 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€. Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.

Επίσης έχει προβλεφθεί και διατίθενται με την μορφή «πακέτου» εισιτήρια εισόδου και για τις τρεις ημέρες του «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ» στην τιμή των 20.00€.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου