ΠΑΤΡΑ : Φαινόμενα καταπάτησης δημοτικής περιουσίας στο μόλο

 Με την ανοχή της δημοτικής αρχής που αρνείται να παρέμβει

Μία οδυνηρή εικόνα αντικρίζει κανείς στο μόλο της Πάτρας, όπου δημοτικό κτίριο επί του κεντρικού λιμενοβραχίονα έχει καταληφθεί παράνομα και κατοικείται σε μόνιμη βάση από πλήθος δημοτών. Το κτίσμα είναι το πρώτο που αντικρίζει κανείς εισερχόμενος στην πόλη από το λιμάνι, είναι εμφανώς κατειλημμένο, υδροδοτείται και ηλεκτροδοτείται κανονικά και παρουσιάζει μία αποκρουστική εικόνα, ενώ αποτελεί και σοβαρή εστία μόλυνσης, λόγω ακαθαρσιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέλη του σπιράλ έκαναν πρόσφατα αυτοψία στο χώρο, κατόπιν επώνυμης καταγγελίας συνδημότη μας. Η καταγγελία έχει σταλεί κατ’ επανάληψη και στον Δήμο Πατρέων, ο οποίος, αδιαφορώντας, δείχνει να ανέχεται την κατάσταση. Μία κατάσταση που δεν περιποιεί τιμή για την πόλη, ειδικά στο κομβικό σημείο που βρίσκεται. Σημειωτέον πως στην πίσω πλευρά του κτιρίου σταθμεύουν επίσημα τα τουριστικά λεωφορεία που φέρνουν τουρίστες στην Πάτρα και έτσι οι εικόνες και οι οσμές είναι τα πρώτα μηνύματα «φιλοξενίας» που εκπέμπει η Πάτρα σε όσους την επισκέπτονται.

Ο δήμαρχος ερωτήθηκε για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας και δεν έδειξε να διακατέχεται από αίσθημα ευθύνης και ιδιαίτερη διάθεση να επιληφθεί του ζητήματος. Αντιθέτως, δήλωσε αναρμόδιος, παρότι το οίκημα αποτελεί δημοτική περιουσία. Δυστυχώς, όπως και στην περίπτωση του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου, η δημοτική αρχή δεν έχει τη διάθεση να αναμετρηθεί με το ζήτημα, διαιωνίζοντας τόσο την ανομία, όσο και την αδικία που προέρχεται από την άνιση αντιμετώπιση των δημοτών.

Το σπιράλ κατανοεί απόλυτα τις ανάγκες των ανθρώπων που στεγάζονται στο κτίριο και εκτιμά πως η όποια κίνηση εκκένωσης του πρέπει να γίνει σε αγαστή συνεργασία μαζί τους, με ευαισθησία, ανθρωπιά, προσοχή και σεβασμό στις προσωπικότητές τους και τα προσωπικά δεδομένα. Αυτό που ο ΔήμοςΠατρέων δεν επιτρέπεται, όμως, να ανεχθεί, ούτε μια μέρα παραπάνω, είναι οι παραβατικές συμπεριφορές, η αντιαισθητική εικόνα, η παράνομη κατοίκηση ενός δημοτικού χώρου, η διαβίωση συμπολιτών μας σε ακατάλληλες συνθήκες και η γεμάτη κινδύνους συνύπαρξη πολλών ανθρώπων στον ίδιο χώρο. Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και δεσμευόμαστε πως θα συνδράμουμε την προσπάθειά της, στο βαθμό που μας αναλογεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου