Καθηγητής μαθηματικών λύνει την «αιώνια εξίσωση» και αναδεικνύει τον Ρονάλντο κορυφαίο όλων των εποχών

Καθηγητής μαθηματικών λύνει την «αιώνια εξίσωση» και αναδεικνύει τον Ρονάλντο κορυφαίο όλων των εποχών

Ένας καθηγητής κατάφερε να… λύσει την «αιώνια εξίσωση», αναδεικνύοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Κι αν ο Πορτογάλος σταρ βρίσκεται στην κορυφή της G.O.A.T. κατάταξης (Greatest Of All Time)… βάση μαθηματικού μοντέλου, η ανάλυση δεδομένων από τον Δρ. Τομ Κράφορντ, μαθηματικό στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, φέρει τον Λιονέλ Μέσι δεύτερο, μπροστά από τον Πελέ, που συμπληρώνει το βάθρο.

Απαντώντας στο αιώνιο ποδοσφαιρικό ερώτημα που συνεχίζει να συζητείται σε όλο τον κόσμο, «Ποιος είναι ο μεγαλύτερος όλων των εποχών;», ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε στην κορυφή του G.O.A.T, με ένα νέο αλγόριθμο με βάση τα δεδομένα που αναπτύχθηκαν από τον Κράφορντ.

Κατά παραγγελία του LiveScore, το οποίο βεβαίως ανακοίνωσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο ως «Επίσημο Πρεσβευτή», ο Δρ. Κράφορντ «ανέλυσε δεκάδες από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές της ιστορίας σε μία από τις πιο εμπεριστατωμένες ερευνητικές μελέτες όλων των εποχών και τους αξιολόγησε έναντι επτά μοναδικών κατηγοριοποιημένων σημείων δεδομένων».

Περιλαμβάνοντας αστέρια γενιάς, των οποίων η προβολή και τα κατορθώματά τους εκτείνονται από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα, ξεχώρισαν οι 10 παίκτες από το ποδόσφαιρο της Νότιας Αμερικής και της Ευρώπης.

«Ως μεγάλος φίλαθλος του ποδοσφαίρου, έχω συζητήσει εδώ και καιρό με τους φίλους μου ποιος είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Μου άρεσε να φέρνω μαθηματικά στη μάζα τα τελευταία χρόνια, οπότε το να μπορείς να παρουσιάζεις πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στον κόσμο του ποδοσφαίρου ήταν πολύ διασκεδαστικό. Ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ξεπεράσει τον αλγόριθμό μου, είναι σαφές ότι όλα τα στατιστικά στοιχεία των άλλων παικτών είναι απολύτως απίστευτα και είμαι βέβαιος ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί!», ανέφερε ο Δρ. Τομ Κράφορντ .

Αξιοσημείωτη η απουσία του από το Top 5 του Ντιέγκο Μαραντόνα. Παρ ‘όλα αυτά, ο αλγόριθμος έλαβε υπόψη τη σποραδική φύση της λάμψης του σε σχετικά μικρό αριθμό σεζόν.

Η κορυφαία 10αδα:

1. Κριστιάνο Ρονάλντο 100%

2. Λιονελ Μεσι 94%

3. Πελέ 85%

4. Φέρεντς Πούσκας 57%

5. Ρονάλντο Ναζάριο 52%

6. Μάρκο Βαν Μπάστεν 44%

7. Αλφρέντο Ντι Στέφανο 37%

8. Μισέλ Πλατινί 33%

9. Ντιέγκο Μαραντόνα 31%

10. Γιόχαν Κρόιφ 30%

Τα επτά βασικά κριτήρια:

Ο αλγόριθμος του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αξιολόγησε τους παίκτες με βάση επτά σταθμισμένες κατηγορίες.

1. Γκολ με συλλόγους
2. Τίτλοι με συλλόγους
3. Γκολ με εθνική ομάδα
4. Διεθνείς τίτλοι
5. Βραβεία Ballon d’Or
6. Ατομικά ρεκόρ
7. Συντελεστής «Z» (αντίκτυπος στη σεζόν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου