Μεγάλης αποδοχής έτυχαν οι προτάσεις του Προέδρου Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή, για τα νέα μέτρα, στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγων Εστίασης

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Συλλόγων Εστίασης φιλοξενείται στην Τρίπολη από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, γίνεται για 1η φορά στην Τρίπολη και συνδιοργανώνεται από το estiasigreece με βασικό διοργανωτή τον Σύλλογο Καφέ Εστιατόρων Αρκαδίας και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή της οποίας οι κύριοι άξονες ήταν η εύρεση λύσεων για τα νέα μέτρα της πανδημίας και η αύξηση της επισκεψιμότητας.

Σχετικά με την εφαρμογή των νέων μέτρων σε όλους τους κλάδους και ιδιαίτερα της εστίασης ο κ. Τρουπής, τόνισε πως τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, παρόλο που η εφαρμογή τους δεν είναι λειτουργική: «Αισθάνομαι ασφαλής γιατί μπροστά μου έχω ένα κοινό που μου θυμίζει σώματα ασφαλείας, διότι πήρατε τη θέση τους. Πέρα από το να παρέχετε την ποιότητα και την τέχνη των εδεσμάτων πρέπει και να ελέγχετε» ανέφερε με καυστικό τρόπο δίνοντας παράλληλα και τη λύση στο θέμα: «Ίσως είναι η ευκαιρία να καταπολεμήσουμε την ανεργία ώστε οι επαγγελματίες της εστίασης να μην είναι αναγκασμένοι οι ίδιοι να κάνουν τον αστυνομικό».

 

Οι προτάσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου για την εύρεση χρημάτων, μέσου ενός fast track προγράμματος, για την πρόσληψη προσωπικού που θα μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, καθώς και επιπλέον το πρόστιμο να το χρεώνεται ο πελάτης που άθελα του ή ηθελημένα εισέρχεται στον χώρο, έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους συμμετέχοντες του συνεδρίου με θερμό χειροκρότημα.

 

Ο κ. Τρουπής επεσήμανε ότι «δεν είναι όμως πανάκεια η βοήθεια τύπου επιδότησης αλλά αυτό που πρέπει να φροντίσουμε είναι και η ποιότητα των προϊόντων, το σέρβις και η ζεστή φιλοξενία  ώστε να κερδίσουμε τον πελάτη μας. «Στην Ελλάδα ξεχωρίζουμε όχι μόνο για τις ομορφιές μας αλλά και για τη μοναδικότητα που έχουμε σε προϊόντα, έθιμα, ιστορία και ήθη» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας συνεχάρη τους οργανωτές για την άρτια οργάνωση του συνεδρίου, διατυπώνοντας την ευχή για καλά αποτελέσματα και ότι όλοι οι θεσμοί θα είναι πάντα στο πλευρό τους.

 

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου