ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

 

Από τη σφοδρή κακοκαιρία της νύχτας που πέρασε, υπέστη καταστροφές η Μαρίνα του Δήμου Πατρέων.

Οι πλωτές δέστρες των σκαφών διαλύθηκαν, ένα σκάφος βυθίστηκε, ένα άλλο έμεινε  ακυβέρνητο, με τεράστιους κινδύνους πρόκλησης ζημιών σε άλλα σκάφη, βάρκα, επίσης, βυθίστηκε, άλλο σκάφος έμεινε χωρίς δεσίματα και με τη βοήθεια των εργαζομένων του Δήμου και του ιδιοκτήτη προσδέθηκε, ενώ η θάλασσα είχε καλύψει όλο το δρόμο της Μαρίνας.

 


Από το πρωί εργαζόμενοι του Δήμου με τον προϊστάμενο του Τμήματος Λιμενικής Ζώνης, Γιώργο Αγγελόπουλο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Διονύση Πλέσσα, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν, μέχρι το βράδυ, όσα προβλήματα επέφερε η κακοκαιρία, στην κατεύθυνση της αποτροπής νέων επικίνδυνων καταστάσεων.

Με τη συνδρομή επαγγελματιών δυτών από το Δήμο και μετά από προσπάθειες, έγινε τελικά, το βράδυ, η ρυμούλκηση του ακυβέρνητου σκάφους. Αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένη, από τον ιδιοκτήτη και τους εργαζόμενους του Τμήματος Λιμενικής Ζώνης του Δήμου, η ανέλκυση, με γερανό, του σκάφους που βυθίστηκε.

Η Μαρίνα έχει υποστεί τεράστιες ζημιές όπως και όλη η παραλιακή ζώνη του Δήμου.

  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ :_ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα ζητήσει αύριο, Τετάρτη 1η Δεκέμβρη, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η παραλιακή ζώνη του Δήμου Πατρέων, λόγω των μεγάλων  καταστροφών που προκλήθηκαν σε αυτή, από την κακοκαιρία.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου