ΠΑΤΡΑ : Η θάλασσα βγήκε στη στεριά


Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, συνεχίζουν να δίνουν μάχη με το φαινόμενο της σφοδρής κακοκαιρίας και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε, στο πλευρό των κατοίκων των παραλιακών περιοχών του Δήμου που επλήγησαν όχι τόσο από την έντονη βροχόπτωση, όσο από το φαινόμενο του έντονου κυματισμού της θάλασσας.

Η θάλασσα που βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά, «έπνιξε» με νερό και φερτά υλικά, Ιτιές, πλαζ, Ακταίο, Ρίο και Αραχωβίτικα. Οι εργαζόμενοι ήταν σε εγρήγορση όλη τη νύχτα -και θα παραμείνουν μέχρι την εξασθένιση του φαινομένου- στους συγκεκριμένους παραλιακούς δρόμους, για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι, ζώα και περιουσίες. 

Συνεργεία το Δήμου, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις εργασίες, ανοίγοντας αυλάκια, για να βρει τρόπο διαφυγής το νερό, να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να βγουν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι.

Στον παραλιακό δρόμο του Ρίου χθες το βράδυ, εργαζόμενοι του Δήμου, απεγκλώβισαν ζευγάρι από αυτοκίνητο, που είχε παγιδευτεί από τα νερά και κινδύνεψε να πνιγεί.

***Η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Βραχνεΐκων, Μεσσάτιδας και Παραλίας, Αναστασία Τογιοπούλου, με την Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και άλλων δημοτικών Υπηρεσιών, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία σε Καμίνια, Τσουκαλέικα, Βραχνέικα, Μονοδένδρι και Ροΐτικα.

Η Αντιδήμαρχος συνομίλησε με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους κατοίκους και είδε από κοντά το μέγεθος των καταστροφών.

Από τα ξημερώματα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση των εργαζομένων στο Δήμο για να καθαριστούν οι δρόμοι και τα φρεάτια από τα φερτά υλικά, να γίνει απάντληση υδάτων και να απεγκλωβιστούν οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου