Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Αποστροφή στις μικρές επιχειρήσεις της πόλης

Η παρατεταμένη κρίση, τα μνημόνια και πρόσφατα η πανδημία έπληξαν την Ελληνική κοινωνία πλέον των δέκα ετών. Δημιούργησαν στρατιές ανέργων και πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις οδηγήθηκαν σε λουκέτα.Η περιοχή μας επλήγη ιδιαίτερα και η πόλη μας, η Πάτρα αναδείχθηκε σε πρωταθλήτρια της ανεργίας. Παράλληλα τα στοιχεία αδιαμφισβήτητος μάρτυρας μιλούν για χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις. Τα οποία μέτρα, που έλαβε το κράτος δεν ήταν ικανά να ανακόψουν το κύμα και τις επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία. Η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να εφαρμοστεί πιστά η «Έκθεση Πισσαρίδη».

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως η κοντινότερη μορφή εξουσίας στον πολίτη πρέπει να δείχνει ιδιαίτερη μέριμνα και να εκπονήσει σχέδιο για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ανέργων.

Διαπιστώνουμε κατ’ επανάληψη ότι η δημοτική αρχή προτιμά να προμηθεύεται προϊόντα και υπηρεσίες από επιχειρήσεις άλλων πόλεων και όχι από την τοπική αγορά. Η παράταξή μας επανειλημμένως έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας απευθείας αναθέσεις σε επιχειρήσεις εκτός πόλης.

Παρουσιάζουμε άλλη μία σειρά προμηθειών με AΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις περίπου 40000€ από τα Γιαννιτσά...

Με έγγραφό μας ζητήσαμε από το Επιμελητήριο Αχαΐας και τον Εμπορικό Σύλλογο να μας ενημερώσουν για τα καταγεγραμμένα καταστήματα επίπλων, στρωμάτων βρεφικών ειδών εξοπλισμού παιδικών σταθμών. Δεκάδες καταστήματα που πωλούν τα παραπάνω είδη μας απέστειλε το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Ερωτάται ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού αλλά και ο δήμαρχος Πατρέων για ποιο λόγο γίνονται αυτές οι κατατμήσεις χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αντίστοιχους  διαγωνισμούς και γιατί προτιμούν να προμηθεύονται εμπορεύματα από επιχειρήσεις εκτός Πάτρας ενδεχομένως σε πιο ακριβές τιμές;

Γιατί δεν στηρίζετε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας;

Γιατί αυτή η απέχθεια, η αποστροφή και υποτίμηση στους μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους της πόλης μας;

Δεν έχετε σχέσεις με τους φορείς της πόλης το Επιμελητήριο Αχαΐας, τον Εμπορικό Σύλλογο;

Η απόσταση από τη Μαιζώνος στη Ρήγα Φεραίου και στην πλατεία Γεωργίου μερικά μέτρα είναι, αν θέλετε να προτιμήσετε τις επιχειρήσεις της πόλης μας κ. Δήμαρχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου