Συγκλονίζει ο πατέρας που είδε τα τρία κορίτσια του να πεθαίνουν διαδοχικά, μέσα σε τρία χρόνια, χωρίς οι γιατροί να μπορούν να εξηγήσουν τους θανάτους.

Μαζί με τη σύζυγό  του, περιμένουν την ολοκλήρωση της έρευνας. Όπως λέει τα σενάρια που ακούγονται τον αφήνουν αδιάφορο. Η ζωή του έχει καταστραφεί και ο θρήνος είναι ατελείωτος.Μια φυσιολογική ζωή έγινε τραγική, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να κάνει το παραμικρό για να αντιστρέψει την κατάσταση.

«Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι…»! Κάπως έτσι μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πατέρας των κοριτσιών.

Τα «σενάρια» που κυκλοφορούν έχουν φθάσει στα αφτιά της οικογένειας. «Εχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας» δηλώνει ο τραγικός πατέρας.

Η μητέρα, από την πλευρά της, εξέφρασε τη δυσφορία της για το γεγονός ότι καθημερινά δημοσιογράφοι την πολιορκούν.

Προκαταρκτική έρευνα

Για την υπόθεση ο εισαγγελέας παρήγγειλε να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα, την ίδια ώρα που παραμένει απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του τελευταίου παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας ο χαμός της οποίας προκαλεσε  θλίψη στο πανελλήνιο, καθώς ούτε ο ιατροδικαστής μπόρεσε να καταλήξει σε συμπέρασμα.

Η έρευνα φέρεται να παραγγέλθηκε προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα των γιατρών γύρω από την τραγική αυτή υπόθεση αλλά και να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα των γονιών.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο φάκελος με τα στοιχεία θα συμπληρώνεται σταδιακά και μαζί με το αποτέλεσμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων θα σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για να διαπιστώσει τι συνέβη και τελικά και τα τρία κορίτσια έφυγαν τόσο γρήγορα από την ζωή, αλλά και την απροσδιόριστη, ακόμη, αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας πριν από περίπου 10 ημέρες.


Τα τρία κοριτσάκια στην Πάτρα έφυγαν από τη ζωή από το 2019 έως το 2022 με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν τους θανάτους «αιφνίδιους». Πιο συγκεκριμένα, η 3,5 ετών Μαλένα απεβίωσε το 2019, η 7 μηνών Ίριδα το 2021 και η 9χρονη Τζωρτζίνα το 2022.

«Τον Μάρτιο του 2019 η κόρη μας διαγνώσθηκε με λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου. Η παιδίατρος μας παρέπεμψε για περαιτέρω έλεγχο, γιατί υποψιαζόταν λευχαιμία. Στην Αθήνα μας ανακοίνωσαν ότι το παιδί έχει λευχαιμία και έπρεπε να νοσηλευτεί σε ογκολογική κλινική», είπε αρχικά ο πατέρας της Μαλένας.

Η μικρή Μαλένα πέρασε τις πρώτες ημέρες στο ογκολογικό νοσοκομείο, χωρίς τίποτα να δείχνει ότι ήταν άρρωστη. Η κλινική της εικόνα περιγραφόταν «άριστη» από τους γιατρούς, ενώ οι γονείς της έβλεπαν την κορούλα τους να παίζει, να τρώει και να είναι χαρούμενη.

«Την 8η ημέρα έγινε η χημειοθεραπεία. Το παιδί της όλες αυτές τις μέρες της νοσηλείας, είχε μια άψογη εικόνα. Έπαιζε στον παιδότοπο, πήγαινε «σχολείο» μέσα στην κλινική, έκανε όλες τις δραστηριότητες με τους εθελοντές και προς απορία όλων, ήταν το μοναδικό παιδί που έτρωγε και έπαιζε με τέτοια διάθεση», συνέχισε.

Μετά τη χημειοθεραπεία της, οι γιατροί ενημέρωσαν του γονείς ότι το 3,5 ετών κοριτσάκι ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και τα βάσανά τους τελείωσαν, μέχρι που όλα άλλαξαν ξαφνικά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

«Την 9η ημέρα πάλι ξύπνησε και όλα ήταν φυσιολογική. Μας έλεγαν ότι η θεραπεία της θα είχε 99,99% αποτέλεσμα και η νόσος δεν θα εμφανιζόταν ποτέ ξανά. Στις 15:30 το μεσημέρι αποχώρησα για λίγο από το ίδρυμα και παρέμεινε δίπλα της η μητέρα της. Περίπου στις 16:40 με κάλεσε η σύζυγός μου έντρομη και με ενημέρωσε ότι το παιδί δεν ήταν καλά. Αμέσως ξεκίνησα για το νοσοκομείο και έφθασα σε 14 λεπτά».

Ριζική αλλαγή στην κλινική εικόνα

Από τη μια στιγμή στην άλλη, σύμφωνα με όσα περιγράφουν οι γονείς, η κλινική εικόνα της Μαλένας άλλαξε ριζικά.

«Εκείνο το μεσημέρι, έφυγε ο σύζυγός μου κι έμεινα εγώ δίπλα της και κοιμήθηκα μαζί της. Μετά από μια ώρα ξυπνήσαμε με την μικρούλα γιατί μπήκε στο δωμάτιο η νοσηλεύτρια και της έδωσε ένα φάρμακο για το στομάχι της. Μετά από 10 λεπτά, στις 16:40 το παιδί τινάχτηκε, έβγαλε ένα βρόγχο και έμεινε με τα μάτια της μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα, «Μαλένα, Μαλένα», πήρα από τα χεράκια της τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών», είπε η μητέρα του κοριτσιού.

Η μητέρα της 3,5χρονης, πριν από λίγο κοιμόταν αγκαλιά με το κοριτσάκι της, μέσα σε λίγα λεπτά έβλεπε το αγγελούδι της να σβήνει.

Οι γιατροί δεν καταφέραν να επαναφέρουν τη μικρή Μαλένα, ενώ ο θανάτός της σύμφωνα με τους γιατρούς οφειλόταν σε ανακοπή καρδιάς με αδιευκρίνιστα αίτια.

Μετά από 3 μήνες η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι ο θάνατος της μικρής οφειλόταν σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα, με τους γονείς να κάνουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου θεωρώντας ότι δεν πήραν ικανοποιητικές απαντήσεις για τα αίτια θανάτου της Μαλένας.

Σημειώνεται ότι και το δεύτερο παιδί, η 7 μηνών Ίριδα, είχε αρχικά διαγνωστεί με αγενεσία φλεβόκομβου, μια βλάβη στην καρδιά, που σύμφωνα με τους γιατρούς αν όντως είχε αυτό το πρόβλημα, θα είχε χάσει τη ζωή της από τα πρώτα κιόλας λεπτά.